Probleme de presiune ulei după înlocuirea filtrului de ulei la motoarele 1.8 si 2.0 TFSI

Share post:

Dacă există probleme cu presiunea uleiului după un schimb de ulei și filtru la motoarele din seria EA888, de obicei este responsabilă o conducta verticală lipsă.

Rolul conductei verticale
O conducta verticală cu arc, realizată din plastic, este așezată la intrarea flanșei de recepție a suportului pentru accesorii al motorului. În cazul în care vechiul filtru de ulei este îndepărtat, se deschide un canal de scurgere în țeava verticală, astfel încât orice ulei rezidual din flanșă se poate scurge complet în carterul de ulei. Montarea noului filtru de ulei încarcă din nou resortul și închide canalul de drenaj. Acest lucru asigură faptul că uleiul de motor curge prin filtru în timpul funcționării.

Cauza potențială a defecțiunii
În unele cazuri, conducta verticală se blochează în poziția deschisa, după îndepărtarea vechiului filtru de ulei. Acest lucru este indicat, de obicei, de prezența uleiului vechi în flanșă.

Întrucât arcul este încă tensionat, conducta poate să iasă în orice moment. În cel mai rău caz, acest lucru se întâmplă fără a fi observat – de exemplu, în timp ce vehiculul se află pe elevator.

Dacă absența conductei trece neobservată până când schimbarea uleiului este finalizată, uleiul de motor curge direct înapoi în carterul de ulei după pornirea motorului. Nu va fi posibil să se creeze suficientă presiune, iar lampa indicatoare a presiunii uleiului se aprinde.

Ușor de reparat
Dacă se poate găsi conducta de susținere, aceasta poate fi curățată și reintrodusă în flanșă. Este important să vă asigurați că garniturile de cauciuc sunt etanșate și în stare perfectă. În caz de îndoială sau în cazul în care conducta vertical este pierduta, se poate obține o piesa de schimb având codul: 06J 115 679 E.

Temperatura fluctuanta a lichidului de răcire

Atunci când apar fluctuații ale temperaturii lichidului de răcire în vehiculele cu cutie de viteze automata DSG, termostatul pentru uleiul de transmisie montat pe partea motorului poate să fie una dintre cauzele defecțiunii. Această problema apare frecvent pe durata atunci când se coboară pante lungi si cu înclinaţie mare: în acest caz, temperatura lichidului de răcire și temperatura temperatura uleiului de motor scad sub
temperaturile normale de funcționare.

Termostatul reglează temperatura uleiului din cutia de viteze prin intermediul circuitului lichidului de răcire din vehicul, iar uleiul de transmisie disipează căldura generată de transmisia DSG către lichidul de răcire prin intermediul unui schimbător de căldură. Dacă termostatul funcționează defectuos – fiind blocat în poziția deschis de exemplu, motorul are nevoie de un timp de funcționare considerabil mai mare ,pentru a ajunge la temperatura normală de funcționare, sau este posibil să nu o mai atingă deloc.

Important: Circuitele moderne de răcire sunt sisteme foarte complexe și, prin urmare, trebuie reparate cu atenția cuvenită. Mai presus de toate, este extrem de importantă o aerisire corespunzătoare.

spot_img

V-AR MAI PUTEA INTERESA ...

Erori în montarea amortizoarelor

Vom prezenta defecțiuni ale amortizoarelor și ale montanților de suspensie care pot duce la reclamații ale clienților și...

Bateriile cu autoextincție

Un studiu recent publicat de Apparao Rao - profesor de fizică, Universitatea Clemson și Bingan Lu - profesor...

Ce este Diagnoza Asistată – HaynesPro Workshop Data

Toată lumea acum face ”diagnoză”. Toți au un tester, citesc un cod de eroare, apoi decid că ”trebuie...

REGULATORUL DE PRESIUNE BENZINĂ – INJECȚIE INDIRECTĂ

La un motor termic cu sistem de injecție cantitatea de combustibil injectată trebuie să depindă exclusiv de timpul...