Spre comunism în zbor

Share post:

Editorial Mai 2024

A fost o vreme când Partidul dorea ca toți cetățenii să nu dețină nimic iar ”Autoritățile” să ofere fiecăruia un trai ”după nevoi”. În 1989 acel sistem, prin furia populară, a fost prăbușit.

Din păcate, acum retrăim aceași tendință, în care instinctul de proprietate se încearcă a fi anihilat, oamenilor înlocuindu-se ”Dreptul de Proprietate” cu ”Dreptul de Utilizare”.

Iată ce scriam în Editorialul din Martie 2023:  ” Desi sună ciudat, dar nici in Capitalism (si nici in Comunism) acest drept NU EXISTA! DREPTUL DE PROPRIETATE asupra unui bun este de fapt DREPTUL DE A PUTEA UTILIZA acel bun, proprietarul real al bunului fiind STATUL. Suna ciudat? Hai sa GÂNDIM putin. Ai o masina pe care ai cumparat-o din banii munciți de tine… Crezi ca este mașina TA?

Daca ai raspuns DA, ai greșit. Tu UTILIZEZI o mașină, pe care ÎȚI DĂ VOIE STATUL sa o utilizezi! Dacă ar fi a ta, de ce ar trebui sa platești CHIRIE statului pentru ea? Esti nedumerit? Cum adica „platești chirie”? Da! Numai că, pentru ca tu sa nu te prinzi, statul ii spune „IMPOZIT”… Stabilești tu valoarea acestei chirii? NU!

Statul stabilește valoarea chiriei (sau taxei de utilizare) pe care o percepe pentru că îți dă voie sa utilizezi acea mașină. Dacă mâine statul decide că valoarea chiriei (impozitului) va fi de 10.000 de Euro pe lună, automat nu mai poți „deține” acel bun…

La fel este în cazul caselor, terenurilor, samd… Tot legat de DREPTUL DE UTILIZARE gândiți-vă că statul poate oricând sa va EXPROPRIEZE, daca i se scoala să facă ceva în locul în care aveti bunul asupra căruia credeți că aveți Drept de Proprietate. Spuneți ”voi fi despăgubit” … Da, dar veți fi despăgubit cu cât va vrea STATUL !

Acelasi lucru se întamplă și în cazul BANILOR. Dacă de exemplu cineva îmi presteaza o activitate și eu vreau să îi dau niște bani în schimb, pentru DREPTUL DE A PRIMI ACEI BANI, va trebui să îi plătesc statului 16% (in cazul României) , denumita ”IMPOZIT PE VENIT”.

Ce nu inteleg oamenii este ca acest cuvânt : IMPOZIT, face diferența între PROPRIETATE și DREPT DE FOLOSINȚĂ, sau mai pe scurt între LIBERTATE SI SCLAVAGISM. Pentru că un om care nu deține NIMIC și care trebuie să plătească pentru DREPTUL DE A UTILIZA ORICE, nu este altceva decat un SCLAV.”

Vreți să mergem pe domeniul nostru ? Mai AVEȚI cumva vreun ”manual de reparații” la vreo mașină noua? Nu cred … Acum toți FOLOSIM ”Autodata”, ”HaynesPro”, ”Alldata”, etc. Ce înseamnă asta ? Că plătim unei firme o taxă pentru a citi niște date pe care le deține ea ! Deci … ”le închiriem”.

La testerele mai de Doamne Ajută, nu mai există proprietate. Într-adevăr, deții un aparat, dar dacă nu plătești dreptul de folosire al programului, aparatul este inutil.

Mai cumpărați filme pe VHS, DVD sau BluRay ? Nu, pentru că ”le vedem on-line” … Adică plătim cuiva care le are și ne dă voie să ne uităm la ele. Mai cumpărați casete audio, discuri de vinyl sau CD-uri ? Nu, pentru că ”ascultăm on-line” … Mai cumpărați ziare, reviste, cărți ? Nu, pentru că ”le citiți on-line” . Cash mai aveți ? Nu pentru ca banii noștri sunt ”pe serverul unei bănci” …

Dar ce înseamnă ”on-line” ? Înseamnă că cineva, care deține un Domeniu Web, împreună cu cineva care deține un server de stocare date și cu cineva care oferă servicii de ”Acces la Internet” vă dau voie să folosiți niște informații (texte, muzică, poze, filme, etc) pe care le deține el .

Dar v-ați întrebat vreodata, ce se întâmplă dacă deținătorul acestor lucruri nu vă mai dă voie să le accesați ? V-ați gândit că așa apar CENZURA și MANIPULAREA ?

Și acum să vă dau niște exemple, ca să înțelegeți ce spun.

Zilele trecute am vrut să mă uit, cu fii-mea, la filmul ”Pisicile Aristocrate”. După cum cred că știți, acest film a intrat pe ”lista neagră” a filmelor incorecte politic, pe motiv că ar ofensa minoritatea chineză (este acea scenă în care un pisoi chinez își dă cu un cinel de tobă în cap, iar băieții deștepți s-au trezit că e rasism). Ei bine acest film nu există pe nicio ”platformă de streaming”, ca și cum nu ar exista ! Daca nu ar fi existat în amintirea mea, copiii mei nu ar fi aflat niciodata de el …

Vă mai amintiți cenzura din timpul pandemiei, când oricine punea întrebări despre vaccin sau măsurile luate, era ănchis ? Cum se închideau site-uri, televiziuni, conturi de YouTube, Facebook sau alte canale ?

Astfel pot fi eliminate orice date / informații care nu corespund ”politicii oficiale”.

Dacă, de exemplu, Dan Andronic sau Iosif Buble, nu mai pot plăti ”hostingul” sau ”domeniul”, toate articolele publicate vreodată în ”Evenimentul Zilei” sau ”Știripesurse” vor dispărea.

Dacă noi nu vom mai plăti domeniul sau hostingul, toate articolele și editorialele publicate începând cu 2024, vor dispărea DEFINITIV … Dacă serviciile de streaming vor decide să ”interzică” de vreun solist care nu a apucat să scoată un album sau o piesă în format fizic, toata opera acelui artist va dispărea pe vecie.

Imaginați-vă ce s-ar întâmpla dacă un Puls Electromagnetic (PEM) ar distruge serverele băncilor … Am rămâne toți fără nimic. Dar dacă ar ”crăpa” serverele Autodata și Haynespro simultan ? Cum ați mai repara mașini ?

Deja s-a mers și mai departe, chiar și anumite funcții ale unor mașini (încălzirea în scaune, anumite funcții de confort, etc) pot fi accesate doar ”pe baza de abonament lunar, dreptul de proprietate asupra funcțiilor mașinii proprii … dispărând !

Nu știu câți v-ați pus întrebările astea, dar viitorul nu arată deloc bine . Am plecat din Comunism … ne îndreptăm vertiginos spre comunism . Simțiți cumva că statul încurajează ”libera inițiativă” ? Simțiți cumva că sunteți lăsați să dezvoltați o afacere ? Simțiți cumva că aveți libertate de expresie ?

Deja prin ”mutarea în on-line” și ”digitalizare” (noțiuni care sună extrem de bine) s-a inceput o campanie de ”purificare” sau ”dispariție” a elementelor culturale care nu corespund ”politicii oficiale”, iar istoria salvată doar ”on-line” poate fi în orice clipa ștearsă.

Realizați că dacă serverele de internet ar fi distruse (de exemplu în cazul unui război), 99% din creațiile tehnice, literare și artistice din ultimii 20 de ani, ar dispărea definitiv ? Și nu doar atât ! Omenirea ar fi data înapoi cu cel puțin 3-400 de ani ? De ce ? Pentru că noțiunile tehnico-științifice sau artistice, nu mai există în format fizic iar oamenii au fost învățați să nu mai memoreze nimic … În caz de ”Doamne ferește” nu m-ar mira ca să ajungem ca în ”451 Fahrenheit” a lui Ray Bradbury, în care să avem ”oameni cărți”, persoane care memorau fiecare câte o carte pentru a păstra memoria culturală a omenirii.

În concluzie, acesta este unul din motivele pentru care am decis ca, desi revista apare on-line, la sfârșitul anului vom scoate un ”Almanah” care va cuprinde TOATE articolele publicate în anul 2024 și care va fi distribuit GRATUIT, TUTUROR abonaților revistei, tocmai pentru ca, în cazul în care serverele vor pica, sau ni se va întâmpla ceva, munca noastră să nu se piardă.

Evident, nimic nu vă împiedică , în cazul în care vă place vreun articol, să vi-l printați și îndosariați …

Pe de altă parte, dacă vă place un film, o melodie sau o carte, cumpărați-le și pe suport fizic pentru că altfel există posibilitatea ca ”cenzorii internetului” să le facă dispărute … și dispărute vor fi … Și e păcat ca generațiile următoare să nu poată beneficia de ele …

Faptul că au ajuns și la poveștile pentru copii, cazul ”Pisicile Aristocrate” nu sunt singurele interzise, deja există presiuni puternice pentru interzicerea ”Frumoasei din Pădurea Adormită” pe motiv că la final avem un ”sărut neconsimțit” între prinț și ”Frumoasă” (deci un abuz sexual), Tom și Jerry, pe motiv de violență și rasism (în filme apăreau niște picioare mereu ale ”stăpânei” care se presupunea că e de culoare, motiv pentru care chipul ei nu era aratat, Fred și Barney pe motiv că se fumează .. și lista ar continua …

Și în concluzie, nu uitați că ”în cloud” sau ”pe server” , înseamnă de fapt ”în calculatorul cuiva, care are acces deplin la datele respective și poate face ce vrea cu ele …
Apropo … Daca maine Yahoo sau Gmail dau faliment, ce faceți cu email-urile ? Dacă Facebook sau Instagram, ce faceti cu pozele de familie ? Zic că ar fi o idee să vă gândiți la subiectul ăsta …

AutoTehnica
AutoTehnicahttps://autotehnica.com
Din 2005 , singura revista tehnica auto din România
spot_img

V-AR MAI PUTEA INTERESA ...

Testarea senzorului de temperatură al lichidului de răcire

Senzorul de temperatură a lichidului de răcire informează unitatea de comandă a motorului cu privire la temperatura de...

Controlul electrohidraulic al cutiei de viteze

Controlul electrohidraulic al cutiei de viteze implică înregistrarea unor anumite stări de operare de către unii senzori. Aceste stări...

RetroTehnica: Lotus Esprit

Odată cu modelul Esprit, Lotus a intrat în lumea modernă a supercar-urilor pentru prima oară.Formă sa exotică, a...

Conectorii pentru arborele cardanic

Conectorii pentru arborele cardanic sunt legătura dintre cutia de viteze (sau diferențialul) și arborele de acționare. Rolul conectorilor pentru...