Sfârșitul Imperiului

Share post:

Editorial Martie 2024

Bănuiesc că toată lumea a auzit de ”Clopotul lui Gauss”. În cazul în care ați uitat de el, e un grafic ce are forma unui … clopot ! Graficul ăsta se aplică la multe lucruri iar în cazul nostru, l-aș aplica la istorie.

Fiecare imperiu are o evoluție care se regăsește pe acest grafic … În partea din stanga, graficul urcă … este ”ascensiunea” … Aceasta corespunde perioadei de Dezvoltare a imperiului … În aceasta perioadă, suprafața imperiului crește, nivelul de trai al oamenilor crește, se produc tot mai multe descoperiri tehnico-științifice, nivelul de educație crește la rândul lui, economia se dezvoltă … pe scurt … e din ce în ce mai bine…

Urmează partea ”din vârf”, numită și apogeu. În aceasta perioadă, nivelul de trai, de educație și de cultură ating cote maxime, economia ”duduie”, oamenii sunt fericiți .

Și urmează partea a treia … ”declinul” … În care nivelul de trai și de educație începe să scadă, economia o ia pe arătură, societatea începe să se dezintegreze, valorile pe baza cărora a fost construită, începând a fi negate.

Dacă vreți exemple, putem să o luam de la Imperiile Mesopotamiene, Asiriene, Babiloniene sau Egiptene (antice) și putem continua cu Imperiul Roman, Imperiul Otoman, Imperiul Maur, Imperiul Bizantin, samd.

Problema este că niciuna din civilizațiile acestor imperii, nu a realizat prăbușirea iminentă … Dacă e să venim în zilele noastre, își imagina vreun cetățean al URSS, în anul 1987, că în numai 4 ani, imperiul sovietic se va dezintegra ? Își imagina vreun neamț în 1940, după ce Reich-ul nazist ocupase întreaga Europă, că în numai 5 ani, Germania va fi ocupată și divizată ? Și nu doar ”versiunea oficială” era că ”Al treilea Reich va dăinui 1000 de ani” sau ”Comunismul a învins și este veșnic” ci și oamenii erau convinși că totul merge spre bine și fericirea va fi veșnică.

Dar a venit prăbușirea …

Cam aceași situație o trăim acum… Imperiul nostru, numit Uniune Europeană, se îndreaptă cu pași mari spre colaps. Imperiul a crescut în perioada 1970 – 2000, a atins apogeul în perioada 2000 – 2010, odată cu intrarea ultimelor țări din ”Blocul Comunist” .. Iar de atunci Imperiul ”a luat-o la vale”.

Evident, astept să fiu înjurat, așa cum au fost toți care au prevestit sfârșitul imperiilor , însă ceea ce se întâmplă acum, deja depășește cele mai negre închipuiri.

Chiar dacă argumentația ce urmează s-ar putea să îi ofenseze pe cei mai ”pudici”, sau care nu vor să accepte anumite realități, totuși, consider că trebuie expusă tocmai pentru a crea o dezbatere legată de ”încotro de îndreptăm”.

Unul din aspectele care dădeau forță imperiilor, erau cel al ”națiunii dominante” … La Imperiul Roman, erau … romanii, la Imperiul Spaniol, erau … spaniolii, la URSS erau rușii, șamd. În momentul în care în conducerea Imperiului s-au infiltrat și reprezentanți ai națiunilor dominate , aceștia nu aveau niciun interes pentru a păstra stabilitatea imperiului ci făceau tot ce puteau pentru afirmarea națiunilor din care făceau parte (ca exemplu mai recent, pe care cei mai în vârstă sigur și-l amintesc, Ministrul de Externe al URSS era Eduard Shevarnadze, de naționalitate Georgian, iar Georgia a fost una din primele țări care și-a proclamat independența față de URSS, iar Shevarnadze a devenit primul președinte al acelei țări …

Un alt aspect al Imperiilor îl reprezintă ura națiunilor dominate față de națiunea dominantă (asupritoare). Din acest motiv, locuitorii provinciilor imperiului vor încerca permanent (chiar și după generații) să distrugă tot ce ține de cultura, obiceiurile sau societatea ”ocupantului” …

Și acum ajungem în prezent. În unele țări din Vestul Europei s-a produs în ultimii ani un aflux de migranți din fostele ”teritorii ocupate” ale imperiilor Francez, Belgian, Britanic , mai precis din zona Africană și Asiatică. Mulți dintre aceștia , venind în centrul fostului Imperiu, nu au venit pentru a se integra culturii locale ci au venit pentru a-și impune propria cultură și civilizație, mai precis au venit în calitate de ”ocupanți”. Am văzut interviuri cu unii migranți din zona africană, aflați la Paris, care afirmau textual : ”în trecut ne-ați ocupat voi, acum am venit să ne răzbunăm”.

Și cum se va realiza ”ocuparea pașnică” a imperiului ? În primul rând demografic. Și acum voi face un calcul care îi va deranja pe unii: Ați observat că s-a pornit o politică la nivel European de reducere forțată a natalității. Cum ? Prin mai multe metode. În primul rând prin propaganda extrem de agresivă pentru promovarea LGBTQ+. Cu cât mai puține cupluri heterosexuale, cu atât mai puțini copii ! În al doilea rând prin promovarea ”carierei” în dauna familiei, astfel cuplurile ajungând să aibă de regulă maximum 1 copil, varsta medie la care mamele aduc pe lume primul copil crescând exponențial în ultimele decenii. Și acum vine matematica.

Să spunem că într-o țară europeană avem 4 persoane băștinașe și 4 persoane ”din altă cultură”. Acestea vor forma câte 2 familii. Familiile băștinașe vor face câte 1 copil, cele aparținând altor culturi (la care spiritul familiei este altfel dezvoltat) for face câte 4. Astfel, după o generație vom avea 2 băștinași la 8 aparținând altor culture, iar după încă o generație, raportul va fi de 1 la 16 ! (ați observat câți jucători albi mai are naționala de fotbal a Franței ?)

Ghici la alegeri cine va ajunge la putere ? Oare acele persoane (foste asuprite) vor dori binele fostului asupritor ? Eu unul am rezerve.

Un alt aspect care prevede sfârșitul unui Imperiu îl reprezintă modul în care liderii Imperiului tratează relația cu supușii. În perioadele de ascensiune, liderii erau partenerii supușilor, lucrau împreună pentru dezvoltarea imperiului. În perioadele de declin, liderii se considerau superiori și tratau supușii cu aroganță … Ce diferență este între Caligula, care și-a făcut calul senator și un lider de partid care își pune amantele, nepoții , rudele pe posturi de miniștii, secretari de stat, directorii de regii, etc ?

Iar ce se întâmplă acum deja a ajuns în faza de sfidare a supușilor. Liderii vin cu avioanele lor particulare la conferințe unde decid interzicerea centralelor individuale, a mașinilor cu benzină sau a sobelor individuale pe motivul ”reducerii poluării” . Se limitează libertățile fundamentale pe diverse pretexte absurde precum ”nu contează că esti sănătos și nevaccinat, nu poți urca în avion, însă dacă eși vaccinat dar bolnav, poți urca” ..

Diferența majoră între perioadele de ascensiune si cele de declin ale unui imperiu o reprezintă modul de tratare a cetățenilor. Dacă în perioadele de ascensiune, principiul de baza este : ”SE ÎNCURAJEAZĂ”, în perioadele de declin este : ”SE INTERZICE”. Iar pentru ca populația să nu reacționeze, este ”sedată” cu ”pâine și circ” , așa cum se practică încă de pe vrema romanilor…

Și uite așa ne-am trezit că s-au interzis sau s-a făcut un program de interzicere a: sobelor cu lemne, centralelor de apartament, creșterea animalelor în gospodării, mașinilor cu motoare cu ardere internă, etc. Voi realizați că s-a ajuns în anul 2023 să se interzică si capacul care nu este legat de sticlă ?

Ce ne așteaptă ? Personal nu mă astept la lucruri bune. Am mai văzut filmul ăsta în anii 80 când am asistat la prăbușirea Imperiului Comunist … Nu vreau să văd cum Imperiul în care am crezut și la care am visat și în care am trăit fericit o perioadă se prăbușește … Dar din pacate nu pot face nimic în direcția asta. Am senzația că sunt pasager într-un autobuz care gonește la vale în timp ce șoferul stă pe TikTok și își face selfie-uri .

Zilnic vorbesc cu zeci de patroni de service-uri auto și nu văd nicăieri optimism: nivelul taxelor și impozitelor a atins cote de nesuportat, lipsa cronică de forță de muncă mediu calificată, datorată lipsei de interes a statului în formarea de meseriași, face ravagii , legislația devine tot mai restrictivă și în loc să îi încurajeze pe cei care lucrează legal, îi stimulează pe cei care lucrează ”la negru” … Iar cuvântul de ordine pentru cetățenii de rând este ”SE INTERZICE” …

Imperiul se prăbușește dar din fericire la noi efectele se văd cu oarecare întârziere, pentru că noi suntem o ”colonie nouă”. Important este să încercăm să supraviețuim acestei perioade, să neținem business-urile pe picioare pentru a ne putea hrăni familiile și să încercăm să ne adaptăm vremurilor tulburi care vor veni . Și cel mai important, să luptăm împotriva celor care vor să ne târască, fără voia noastră, într-un al Treilea Război Mondial, din care nu vom mai supraviețui.

P.S. – Întrucât îmi este scârbă de TOȚI politicienii, FĂRĂ EXCEPȚIE, nu voi merge la vot, drept urmare nu considerați acest articol drept promovare a ideilor partidului X sau Y … imi produc lehamite TOATE partidele …

AutoTehnica
AutoTehnicahttps://autotehnica.com
Din 2005 , singura revista tehnica auto din România
spot_img

V-AR MAI PUTEA INTERESA ...

Spre comunism în zbor

Editorial Mai 2024 A fost o vreme când Partidul dorea ca toți cetățenii să nu dețină nimic iar ”Autoritățile”...

Testarea senzorului de temperatură al lichidului de răcire

Senzorul de temperatură a lichidului de răcire informează unitatea de comandă a motorului cu privire la temperatura de...

Controlul electrohidraulic al cutiei de viteze

Controlul electrohidraulic al cutiei de viteze implică înregistrarea unor anumite stări de operare de către unii senzori. Aceste stări...

RetroTehnica: Lotus Esprit

Odată cu modelul Esprit, Lotus a intrat în lumea modernă a supercar-urilor pentru prima oară.Formă sa exotică, a...