Noul set de reparații Bosch pentru baterii de înaltă tensiune permite înlocuirea modulelor de baterii uzate

Share post:

Soluție sigură și de economisire a resurselor pentru înlocuirea modulelor de baterii de înaltă tensiune la modelele Toyota și Lexus

  • Înlocuirea simplă a modulelor de hidrură nichel-metal fără unelte specifice vehiculului
  • Garanție de cinci ani pentru întregul set de reparații după înlocuirea tuturor modulelor de baterii de înaltă tensiune
  • Autoritatea Federală pentru Transport Motor a acordat licența generală de operare pentru utilizarea setului de reparații a bateriilor de înaltă tensiune.

De-a lungul timpului, performanța bateriilor de înaltă tensiune din vehiculele electrice și hibride scade pe măsură ce modulele acestora se uzează sau devin defecte. Și, în general, odată ce capacitatea de stocare a bateriei de tracțiune a devenit prea mică, întregul sistem de baterii este înlocuit. Acesta este un proces foarte costisitor. În timp ce înlocuirea modulelor individuale care sunt defecte sau uzate este posibilă și mai puțin costisitoare, există întotdeauna riscul ca sistemul de baterii să se defecteze din nou. Cu toate acestea, o reparație cu ajutorul setului de reparații pentru baterii de înaltă tensiune Bosch înlocuiește toate modulele bateriei de tracțiune cu hidrură de nichel-metal. Toate celelalte componente ale sistemului de baterii, cum ar fi carcasa, suflanta și componentele electronice, sunt lăsate la locul lor. Cu noul set de reparare a bateriilor de înaltă tensiune, Bosch oferă acum o soluție pentru anumite modele hibride produse de Toyota și Lexus care este simplă, la un preț rezonabil și, mai presus de toate, conservă resursele.

Întregul set de reparații este însoțit de o garanție de cinci ani. Nu este nevoie de o inspecție specială în urma reparării bateriei, deoarece setul de reparații a trecut toate testele stabilite de autoritățile de înmatriculare a vehiculelor și a primit o licență generală de funcționare din partea Autorității Federale de Transport Auto.

Lansare pe piață în Germania și pe anumite piețe europene

Începând cu toamna anului 2023, Bosch va oferi inițial setul său de reparare a bateriilor de înaltă tensiune pentru Toyota Prius III, Toyota Yaris și Lexus CT 200h în Germania. Se preconizează că setul de reparații pentru Toyota Auris va fi aprobat în toamna anului 2024. În cele din urmă, soluția Bosch pentru înlocuirea modulelor de baterii de înaltă tensiune urmează să fie lansată și în alte țări europene.

Instalarea setului de reparații rezervat experților de înaltă tensiune de nivel 3

Activitatea de înlocuire a modulelor începe prin demontarea sistemului de baterii de înaltă tensiune din vehicul. După ce placa de suport a modulelor și alte componente au fost îndepărtate, modulele vechi pot fi înlocuite cu noile module de hidrură de nichel-metal din setul de reparații. Bateria este apoi reasamblată și reinstalată în vehicul. Pentru această lucrare nu sunt necesare unelte specifice vehiculului. Prin includerea în portofoliul lor a reparării bateriilor de înaltă tensiune, atelierele pot adăuga încă o coardă la arcul lor pe importanta piață a electromobilității. Cu toate acestea, setul de reparații pentru bateriile de înaltă tensiune poate fi instalat numai de către asociații atelierului care au absolvit o formare de nivel 3 în domeniul înaltă tensiune. Centrul de instruire Bosch Service oferă cursuri de instalare specifice pentru fiecare produs în parte, precum și cursuri de lucru pe sisteme reale, care conduc la o calificare de expert în înaltă tensiune.

AutoTehnica
AutoTehnicahttps://autotehnica.com
Din 2005 , singura revista tehnica auto din România
spot_img

V-AR MAI PUTEA INTERESA ...

Erori în montarea amortizoarelor

Vom prezenta defecțiuni ale amortizoarelor și ale montanților de suspensie care pot duce la reclamații ale clienților și...

Bateriile cu autoextincție

Un studiu recent publicat de Apparao Rao - profesor de fizică, Universitatea Clemson și Bingan Lu - profesor...

Ce este Diagnoza Asistată – HaynesPro Workshop Data

Toată lumea acum face ”diagnoză”. Toți au un tester, citesc un cod de eroare, apoi decid că ”trebuie...

REGULATORUL DE PRESIUNE BENZINĂ – INJECȚIE INDIRECTĂ

La un motor termic cu sistem de injecție cantitatea de combustibil injectată trebuie să depindă exclusiv de timpul...