Mazda a creat o semnalizare care se aprinde asemeni bătăilor inimii

Share post:

Constructorul japonez de automobile oferă detalii despre semnalizarea care se aprinde asemeni bătăilor inimii. Aceasta a debutat pe modelul CX-30 și este creația unui designer, pe nume Atsushi Yoshida.

Mazda este unul dintre constructorii de automobile care pun accentul pe detalii. Spre exemplu, nu multă lume știe, dar semnalizarea modelului CX-30 (și a celorlalte care au debutat după) se aprinde asemeni bătăilor inimii. Cum s-a ajuns la acest artificiu de design? Mulțumită designerului Atsushi Yoshida. Potrivit acestuia, semnalizările obișnuite, care se aprind și se sting instant, sunt mult prea “reci” și digitale, așa că la un moment dat s-a decis să le facă mai umane.

Nu a fost deloc ușor. După ce a studiat o serie de electrocardiograme, Yoshida a dezvoltat o semnalizare care se aprinde asemeni bătăilor inimii.

“Lumina de semnalizare trebuie să comunice intenția celui de volan și să atragă atenția pietonilor și a altor șoferi. Speram că o semnalizare care se aprinde asemeni bătăilor inimii, adică se aprinde instant și apoi se diminuează treptat, poate reduce stresul șoferilor și poate transmite un sentiment de calm și siguranță pentru privitori,” susține Atsushi Yoshida.

Echipei conduse de acesta i-a luat nu mai puțin de 2 ani pentru a implementa această semnalizare.

Mai mult, trebuia să debuteze pe Mazda3, dar Yoshida nu a finalizat proiectul la timp, astfel că SUV-ul CX-30 este primul care a primit acest tip de semnalizare.

Sursa (c) Carscoops

AutoTehnica
AutoTehnicahttps://autotehnica.com
Din 2005 , singura revista tehnica auto din România
spot_img

V-AR MAI PUTEA INTERESA ...

Erori în montarea amortizoarelor

Vom prezenta defecțiuni ale amortizoarelor și ale montanților de suspensie care pot duce la reclamații ale clienților și...

Bateriile cu autoextincție

Un studiu recent publicat de Apparao Rao - profesor de fizică, Universitatea Clemson și Bingan Lu - profesor...

Ce este Diagnoza Asistată – HaynesPro Workshop Data

Toată lumea acum face ”diagnoză”. Toți au un tester, citesc un cod de eroare, apoi decid că ”trebuie...

REGULATORUL DE PRESIUNE BENZINĂ – INJECȚIE INDIRECTĂ

La un motor termic cu sistem de injecție cantitatea de combustibil injectată trebuie să depindă exclusiv de timpul...