Eu comand, tu plătești

Share post:

Editorial Februarie 2024

Țara asta este condusă de peste 30 de ani, de niște forme de viață care se cred Maicăl și Taicăl lui Dumnezeu Ăl Bătrân și care cred că își pot permite orice, atât timp cât de plătit, platesc alții.

Cine sunt acei ”alții” ? Evident, noi, Pulimea, cei care lună de lună plătim taxe și impozite, ca să facă ei mațul baston și să-și umple burdihanele și conturile și apoi, cu burta plină, să se pișe cu boltă în gurile noastre larg deschise, dornice de umilință.

Idea acestui editorial mi-a venit (ca de obicei) de la o întâmplare personală. După cum probabil știți, acum 2 ani, am câștigat un proiect finanțat de Guvernul României, de Dezvoltare Durabilă, prin care am oferit 1800 de manuale moderne celor 226 de Licee Tehnologice și Școli Profesionale cu profil auto existente în România. Am câștigat proiectul, am făcut și distribuit manualele, Guvernul s-a lăudat cu măreața lui realizare în Conferințe de Presă, Communicate de Presă, și-a pus Numele chiar și pe copertile manualelor , însă, când a fost momentul să plătească , aflând că ”nu vreau să dau bani la Partid”, a decis ”să ne distrugă economic” prin blocarea plăților, așteptând ca ratele la creditele făcute pentru derularea proiectului ”să ne omoare” …

Știindu-ne cu Dreptatea de partea noastră, am pornit pe calea instanție și … iată că la fond … AM CÂȘTIGAT ! Până aici, toate bune și frumoase, evident că asteptam ca Guvernul (prin acei ”băieți deștepți” să refuze să facă plata) și se va mai trage de timp.

Dar nu asta este problema. Problema este o frază din decizia instanței care spune așa: ”… precum şi la plata dobânzii legale penalizatoare ce va fi calculată asupra debitului principal restant de la data scadenţei ( 31.12.2022) şi până la data la data achitării efective a debitului principal. Obligă pârâtul — debitor la plata către reclamanta — creditoare a cheltuielilor de judecată în cuantum total de …”

Ce este în neregulă aici ? Aici sunteți implicat Dumneavoastră … Pentru că acele dobânzi și cheltuieli de judecată NU vor fi plătite de cei care au produs acest prejudiciu ci vor fi plătite DE DUMNEAVOASTRĂ (adică de la Bugetul de Stat, din Taxele și Impozitele pe care le plătiți lună de lună, iar cei vinovați de toată aceasta mizerie, vă râd în nas ! Nu e vorba de mărimea sumei ci de un principiu. De ce trebuie Dumneavoastră să plătiți pentru niște ilegalități comise de domnii Laszlo Borbely, Cornel Bertea-Hanganu sau Mihăiță Toader, toți 3 de la Secretariatul General al Guvernului ?

E normal acest lucru ? Și mai presus de toate, acești indivizi sunt în continuare în funcții … și vor rămâne … și vor continua să își bată joc de banii Dumneavoastră … E bine nu ? Bănuiesc că cel puțin unul dintre Dumneavoastră se ocupă de mașinile vreunuia dintre acești 3 indivizi. Așa că, dacă aveți ocazia să îl întâlniți, întrebați-l frumos, de ce trebuie să plătiți Dumneavoastră pentru prostiile lui ?

Eu știu că ”la noi, Pulimea”, când facem o prostie … o plătim … De ce ei ne sunt superiori ? Lipsa asta totală a responsabilității funcționarilor publici, duce la abuzuri, la o bătaie de joc continuă la adresa noastră, a contribuabililor și la o aroganță din partea lor pe care nu o poate egala nimeni.

Banii pe care trebuie să ni-i dați nouă ca și ”dobânzi și penalități” sunt infimi față de alte sume cheltuite fără niciun pic de jenă de aceste gunoaie care ne conduc, însă nu suma este importantă ci principiul.

Vreți să știți ce au mai decis să facă acești ”conducători” cu banii  Dumneavoastră în ultimele zile ? Nu de alta, dar poate vă interesează să știți unde se duc banii pe care îi luati de la gura copiilor Dumneavoastră și îi direcționați pentru plata impozitelor.

280.000.000 lei (56.000.000 Euro) se vor duce pe ”Reabilitarea Vilei Lac 1”, locul preferat de șprițuri al ”aleșilor neamului” . Întrucât suprafața totală ce urmează a fi reabilitată (cu teren cu tot) este de aproximativ 10.000 mp, ar rezulta un cost de ”reabilitare” de vreo 5.600 Euro/mp. E bine, nu ? Când mai vedeți la TV apeluri venite din partea unor copii grav bolnavi, pentru care diferenta dintre viață și moarte este de 10-20.000 Euro, să le transmiteți că pot muri liniștiți, pentru că nu sunt bani de tratament, întrucât este nevoie să se reabiliteze vila de șprițuri a aleșilor neamului.

Ca și comparație, renovarea și reabilitarea Hotelului Intercontinental din București (clădire mamut cu peste 20 de etaje) a costat 21.000.000 Euro (adică aproape o treime din cât a costat reabilitarea Vilei Lac 1)

Încă 7.000.000 Euro se vor duce pe ”reamenajarea vilei în care va locui actualul Președinte, după terminarea mandatului” … Ținând cont că sărmanul om, din 6 case nu mai are decât 5 (una, dobândită abuziv, prin falsuri, fiindu-I confiscată) , evident că are nevoie de o nouă casă … Așa că … Un Palat din București va fi reamenajat conform standardelor întâiului Turist al Țării …

E bine ? Mai vreți ?

Să mai vorbim de acel MILIARD DE EURO plătit pentru niște vaccinuri inutile ? Dar de miliardele pentru niște avioane care vor sosi în 2035 ? Dar de miliardele pentru niște submarine care vor sosi după 2030 ?

Da, toate astea sunt cumpărate cu banii Dumneavoastră. Sau cu credite la care Dumneavoastră va trebuie să plătiți rate și dobânzi …

De unde să plătiți? Nu e treaba lor ! Vindeți-vă casele, mașinile, utilajele .. tot ! Dați la stat toți banii pe care îi produceți pentru ca cei care îi administrază să poată pleca în vacanțe de lux, cu avioane private, plătite din banii voștri, să își poată renova ”vilele de șpriț”, să își poată trage comisioane grase din ”contracte de achiziții” …

Și ca să înțelegeți pentru ce munciți, reiau un exemplu pe care l-am mai dat … dar e de actualitate.

Să presupunem că avem un angajat (să zicem mecanic), care urmează să primească 1000 lei pentru o manoperă, iar acei bani îi va da unui alt angajat din alt domeniu (să zicem un instalator) tot pentru o manoperă.

Pentru ca angajatul să primească 1000 lei NET ar trebui suma de 1710 lei BRUT. La aceștia se adaugă 19% TVA și 3% impozit pe microîntreprindere , rezultă aproximativ 2100 lei.
Deci, clientul va plăti 2100 lei, din care 1100 (53%) pleacă la stat și 1000 (47%) la angajat .

Apoi, mecanicul va plăti firmei de instalații acei 1000 lei … din aceștia 530 lei vor pleca la stat și 470 vor ajunge la instalator.

Deci, după 2 astfel de tranzacții, din cei 2100 lei plătiți de primul client, rămân 470 lei la cetățean și 1630 lei pleacă la stat … E bine, nu ? Să tot lucrezi legal !

Dormiți liniștiți români … Statul are grijă de banii voștri !

AutoTehnica
AutoTehnicahttps://autotehnica.com
Din 2005 , singura revista tehnica auto din România
spot_img

V-AR MAI PUTEA INTERESA ...

Arborele cu came

Arborele cu came este organul mecanismului de distribuție care comandă deschiderea supapelor din poziția închisă, până la deschiderea...

Spre comunism în zbor

Editorial Mai 2024 A fost o vreme când Partidul dorea ca toți cetățenii să nu dețină nimic iar ”Autoritățile”...

Testarea senzorului de temperatură al lichidului de răcire

Senzorul de temperatură a lichidului de răcire informează unitatea de comandă a motorului cu privire la temperatura de...

Controlul electrohidraulic al cutiei de viteze

Controlul electrohidraulic al cutiei de viteze implică înregistrarea unor anumite stări de operare de către unii senzori. Aceste stări...