Succesorul electric al lui Volvo S90 a intrat în pre-producție și ar putea debuta anul viitor

Share post:

ES90 este programat să meargă pe platforma SPA2 și să calce pe urmele lui EX90.

Volvo a introdus o serie de vehicule electrice, dar toate au fost crossovere. Acest lucru este pe cale să se schimbe, deoarece compania a construit un succesor electric al lui S90.
Potrivit Teknikens Värld, primul prototip de pre-producție a ieșit de pe linia de asamblare din China la începutul acestei luni și este o “mașină de verificare” care va fi supusă unor teste extinse. Pentru a sărbători această piatră de hotar, angajații au pozat în fața unui banner pe care scria “Volvo Cars V551 First VP Car Celebration”, precum și a unui semn care menționa că modelul este “Confidențial” și “Top Secret”.
După cum sugerează bannerul, mașina poartă numele de cod V551. Publicația sugerează că modelul de serie ar putea adopta pseudonimul ES90, deși a precizat că Lexus s-ar putea opune din motive evidente

Indiferent cum se va numi, se spune că modelul se va baza pe platforma SPA2 care stă la baza lui Polestar 3 și Volvo EX90. De asemenea, se spune că va fi “primul model global nou în care dezvoltarea a fost realizată sub conducerea echipei de ingineri din Shanghai”.
Producția în serie ar putea începe încă din mai 2024, iar mașina ar urma să aibă un pachet de baterii de 111 kWh, la fel ca și EX90. În cazul crossoverului, acesta alimentează un sistem de tracțiune integrală cu două motoare care produce 402 CP (300 kW / 408 CP) și un cuplu de 769 Nm. Compania oferă, de asemenea, o variantă Performance cu 496 CP (370 kW / 503 CP) și un cuplu de 909 Nm.

Sursa (c) Carscoops

AutoTehnica
AutoTehnicahttps://autotehnica.com
Din 2005 , singura revista tehnica auto din România
spot_img

V-AR MAI PUTEA INTERESA ...

Erori în montarea amortizoarelor

Vom prezenta defecțiuni ale amortizoarelor și ale montanților de suspensie care pot duce la reclamații ale clienților și...

Bateriile cu autoextincție

Un studiu recent publicat de Apparao Rao - profesor de fizică, Universitatea Clemson și Bingan Lu - profesor...

Ce este Diagnoza Asistată – HaynesPro Workshop Data

Toată lumea acum face ”diagnoză”. Toți au un tester, citesc un cod de eroare, apoi decid că ”trebuie...

REGULATORUL DE PRESIUNE BENZINĂ – INJECȚIE INDIRECTĂ

La un motor termic cu sistem de injecție cantitatea de combustibil injectată trebuie să depindă exclusiv de timpul...