Testarea pompei electrice de vacuum

Share post:

Deoarece sistemul de frânare este unul dintre cele mai importante sisteme din fiecare vehicul, este imperativ să se asigure că o forță de frânare constantă și eficientă este prezentă în orice moment. Majoritatea sistemelor de amplificare a frânelor utilizează vidul generat de secțiunea de admisie a motorului cu ardere internă.
Dar în anumite condiții de funcționare, de exemplu în timpul fazei de pornire la rece și de încălzire sau în timpul conducerii la altitudini extreme, vidul produs de motor nu mai este suficient. În astfel de cazuri, este necesară o pompă de vid suplimentară pentru a genera un vid alternativ sau suplimentar.

Construcția și funcționarea unei pompe de vid electrice

Pentru vehiculele a căror geometrie a motorului înseamnă că au un vacuum prea mic sau deloc pentru a acționa sistemul de frânare, se utilizează pompe de vid electrice pentru a asigura funcționarea fiabilă a servofrânelor. Pompa de vid electrică garantează menținerea unei funcționări fiabile a unui sistem de frânare care funcționează cu ajutorul sistemului pneumatic de amplificare a frânelor.
Pompele de vid electrice pot fi utilizate la următoarele tipuri de motoare:
● Motor pe benzină cu injecție directă
● Vehicule diesel
● Vehicule hibride și electrice
● Vehicule cu pile de combustie/electrice
● Vehicule cu sau fără turbocompresor, transmisie automată sau sistem STOP-START.

Avantajele unei pompe de vid electrice suplimentare:
● Suportă toate tipurile de motoare
● Reduce necesarul de energie datorită funcționării la cerere a pompei
● Contribuie la reducerea emisiilor de CO2
● Funcționează independent de tehnologia motoarelor cu combustie
● Nu necesită întreținere (funcționarea uscată și autolubrifierea nu necesită conectarea la circuitul de ulei)
● Pompele de vid acționate electric susțin un concept flexibil de platformă de vehicul

Construcția și funcționarea pompei cu palete rotative

Pompa rotativă cu palete, denumită uneori pompă cu palete, este o pompă cu deplasare pozitivă, care este concepută pentru sarcini de aspirație și presiune. Pompa de vid funcționează în conformitate cu principiul compresorului cu palete rotative.
Pompa conține un rotor descentrat față de camera pompei. În acest rotor pot fi încorporate una sau mai multe lamele mobile. Motorul electric permite rotirea arborelui pompei și, prin urmare, a rotorului. Lamelele mobile sunt presate de peretele interior al camerei pompei prin intermediul forței centrifuge și etanșează celulele. Rezultatul este că aerul din celule, care sunt formate de peretele carcasei și de fiecare dintre cele două lamele, este deplasat dinspre partea de aspirație spre partea de presiune.
Această modificare a volumului camerei generează un vid care face ca aerul să fie aspirat de către pompa de frânare prin intermediul pompei de vid, prin intermediul sistemului pneumatic de frânare.

Poziția de montaj în vehicul

Zona șasiului din compartimentul motorului este, de obicei, locul de instalare a pompei de vid. În funcție de vehicul, pompa poate fi fixată în stânga sau în dreapta, lângă motor sau pe cadrul de susținere inferior (suportul motorului). Din motive acustice (transmiterea zgomotelor și vibrațiilor transmise de structură), pompele sunt fixate pe un suport cu elemente izolatoare adecvate (amortizoare de vibrații)

Racordul pneumatic

Pompa electrică de vid este conectată la sistemul flexibil de conducte pneumatice de frână prin intermediul unei duze de aspirație. Aerul aspirat este filtrat și se deplasează din habitaclu către pompa de vid prin intermediul servofrânei și al sistemului de conducte flexibile. Conductele pneumatice, supapele și servofrâna trebuie să fie lipsite de particule și de orice tip de contaminare care, dacă sunt aspirate, pot duce la deteriorarea pompei.

Variante de conectare / prezentare generală a sistemului

În funcție de tipul de vehicul și de utilizarea necesară, există două tipuri de variante de pompe de vid care pot fi instalate. Aici se face diferența între pompele de vid electrice controlate și reglate.

VARIANTA REGLATĂ
În cazul variantei reglate, un senzor de presiune este instalat în conducta de vid către servofrână. Senzorul de presiune înregistrează permanent presiunea reală din sistem și transmite această valoare unei unități de control electronic de nivel superior (de exemplu, unitatea de control a motorului).

Unitatea de control electronic compară datele senzorului cu valorile setate și reglează ciclul de funcționare al pompei de vid, după caz. Controlul electric efectuat de unitatea de control se realizează prin intermediul unui releu conectat la pompa din amonte.

VARIANTA CONTROLATĂ
Această variantă funcționează fără senzor de presiune și este controlată prin intermediul unor hărți caracteristice ale presiunii în conducta de admisie, depozitate în unitatea de comandă a motorului. Presiunea în conducta de inducție este calculată din variabilele de intrare: turația motorului, sarcina motorului, poziția clapetei de accelerație și comutatorul de lumini de oprire.
Unitatea de comandă a motorului compară presiunea depusă în harta caracteristică cu presiunea calculată în conducta de admisie pentru amplificatorul de frânare și apoi utilizează aceste informații pentru a controla pompa. Pornirea și oprirea pompei electrice de vid se realizează într-un interval de presiune definit, care este determinat prin intermediul diferenței dintre presiunea de pornire și cea de oprire. Presiunea ambiantă servește ca punct de referință pentru unitatea de control electronic. În funcție de sistem, această valoare poate fi calculată sau determinată cu ajutorul unui senzor de presiune instalat în unitatea de control electronic.

Efecte și cauze

Următoarele efecte pot rezulta în cazul defectării unei pompe de vid electrice:
● Vacuum prea mic în servofrecvența de frânare
● Funcție de frânare slabă
● Efort sporit necesar atunci când este acționată pedala de frână
● Se aprinde lampa de avarie (în funcție de sistem)
Următoarele cauze pot fi responsabile pentru defectarea pompei electrice de vid:
● Alimentarea cu tensiune defectuoasă
● Avarie externă
● Motor electric defect
● Conducte de vid deteriorate sau contaminate

Diagnosticarea pompelor electrice de vid

Diagnosticul va fi ilustrat acum prin utilizarea exemplului unui autoturism Opel 1.4i 16V Turbo, model 2013, cu o unitate de diagnosticare mega macs 77. Totuși, acest exemplu acoperă și modele de vehicule identice din punct de vedere constructiv. Acest vehicul cu turbocompresor și sistem STOP-START are instalată o pompă de vid HELLA UP28 cu un senzor de presiune pe sistemul de servofrână.
Pompa electrică de vid, sau mai degrabă funcționarea acesteia, este monitorizată de unitatea de control electronic de nivel superior relevantă. Orice erori apărute sunt stocate în memoria de erori a unității de control și pot fi schimbate cu ajutorul unei unități de diagnosticare adecvate. În plus, șoferul este avertizat cu privire la o eroare de sistem prin intermediul afișajului de pe panoul de instrumente.

Afișarea în bord a erorii
Sursa foto (c) HELLA

Cu toate acestea, înainte de a se efectua diagnosticarea unității de control, este recomandabil să se efectueze mai întâi o verificare vizuală a componentelor individuale ale sistemului ca parte a activităților inițiale de depanare. Împreună cu această inspecție, ar trebui verificate conexiunile pneumatice și electrice ale pompei de vid și starea tuturor celorlalte conducte de vid către servofrecare. În acest fel, unele erori pot fi eliminate în timpul diagnosticării unității de control.

Inspectia conexiunilor
Sursa foto (c) Hella

O verificare simplă a funcționării pompei electrice de vid poate fi efectuată în vehicul în felul următor.
● Parcați vehiculul într-un loc sigur
● Puneți frâna de parcare
● Porniți contactul. Porniți motorul și lăsați-l să funcționeze în regim de ralanti. Temperatura motorului trebuie să fie > 40° Celsius.
● Acționați pedala de frână de mai multe ori pentru a reduce presiunea din servofrână
Dacă totul în sistem este în stare bună de funcționare, în același timp ar trebui să se poată auzi cum pompa de vid funcționează temporar pentru a crește vidul necesar în servofrână sau, alternativ, pentru a-l echilibra.
Dacă este necesar, o altă opțiune ar fi conectarea unei unități de diagnosticare pentru a arăta gradientul de presiune din servofrână folosind funcția “Parametru”.

Diagnosticarea unității de control

Ca parte a diagnosticării unității de control, este posibil să se apeleze la ajutorul diferitelor funcții și informații despre vehicul, după cum și când este necesar.

CITIREA CODURILOR DE EROARE
Cu această funcție pot fi citite codurile de eroare stocate în memoria de erori. Pentru toate operațiunile ulterioare de depanare, în descrierile codurilor de eroare sunt prezentate informații generale privind posibilele efecte și cauze.

CITIREA PARAMETRILOR
Această funcție permite selectarea și afișarea valorilor curente măsurate de la unitatea de control electronic, cum ar fi presiunea din servofrână sau poziția pedalei de frână.

VERIFICAREA SCHEMELOR ELECTRICE
Schemele circuitelor specifice sistemului pot fi preluate din informațiile despre vehicul și pot fi utilizate pentru depanare. Aici se poate citi atribuirea PIN-ului de pe fișa unității de control sau culorile cablurilor și se poate utiliza pentru teste suplimentare la pompa de vid electrică sau la senzorul de presiune al servofrânei.

IMPORTANT
Profunzimea testului respectiv și varietatea funcțiilor pot fi stabilite în mod diferit în funcție de producătorul vehiculului și depind de configurația sistemului relevant al unității de control.

Înlocuirea pompelor electrice de vid

Datorită poziției de montare, demontarea pompei electrice de vid se realizează pe acest model de vehicul din partea inferioară și poate fi finalizată fără a fi nevoie de unelte speciale.
Procedura
● Conduceți vehiculul pe o platformă de ridicare.
● Opriți motorul. Întrerupeți contactul.
● Ridicați vehiculul la înălțimea de lucru.
● Deconectați fișele electrice de conectare și furtunul de vid de la pompă.
● Slăbiți și deșurubați șuruburile de fixare ale suportului pompei.
Scoateți pompa de vid cu suportul său din vehicul.
Apoi, dacă este necesar, pompa de vid poate fi înlocuită cu una nouă. Montarea are loc în ordine inversă. În cele din urmă se testează funcționarea pompei de vid electrice.

IMPORTANT
Atunci când efectuați reparații la sistemul de frânare, vă rugăm să acordați o atenție deosebită următoarelor informații:
● Sistemul de frânare este un sistem de siguranță.
● Lucrările de reparare a sistemelor de frânare pot fi efectuate exclusiv de către specialiști calificați.
● Lucrările de reparații efectuate în mod incorect pot duce la defectarea sistemului și la vătămări corporale grave.
● Pentru toate lucrările de reparații efectuate la sistemul de frânare, vă rugăm să respectați instrucțiunile de siguranță și de montaj furnizate de producătorul sistemului sau al vehiculului în cauză.

Mai multe informații găsiți pe site-ul (c) HELLA

AutoTehnica
AutoTehnicahttps://autotehnica.com
Din 2005 , singura revista tehnica auto din România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

V-AR MAI PUTEA INTERESA ...

Spre comunism în zbor

Editorial Mai 2024 A fost o vreme când Partidul dorea ca toți cetățenii să nu dețină nimic iar ”Autoritățile”...

Testarea senzorului de temperatură al lichidului de răcire

Senzorul de temperatură a lichidului de răcire informează unitatea de comandă a motorului cu privire la temperatura de...

Controlul electrohidraulic al cutiei de viteze

Controlul electrohidraulic al cutiei de viteze implică înregistrarea unor anumite stări de operare de către unii senzori. Aceste stări...

RetroTehnica: Lotus Esprit

Odată cu modelul Esprit, Lotus a intrat în lumea modernă a supercar-urilor pentru prima oară.Formă sa exotică, a...