Simptomele și semnele unui rulment de roată defect

Share post:

Problemele de uzură ale rulmenților sunt destul de frecvente în activitatea de service, identificarea lor fiind simplă și complicată în același timp.Continuând seria ”GHIDUL ÎNCEPĂTORULUI”, demarată în numărul trecut, vom prezenta mai jos căteva semne care să ghideze un mecanic începător în activitatea de reparații, legate de problemele de uzură a rulmenților.

Ce este un rulment de roată?
Un rulment de roată este una dintre multiplele piese mecanice care se pot găsi în spatele jantelor mașinii. Este cel care se ocupă de asigurarea unei rulări corecte și netede a mașinii pe șosea. Această rulare ar crea o cantitate incredibilă de căldură dacă rulmentul de roată nu ar exista.

Cum funcționează un rulment de roată?
Este destul de simplu de fapt, pentru a ușura lucrurile, imaginați-vă 2 inele, unul mai mare decât celălalt, apoi puneți unul în interiorul celuilalt și introduceți mai multe mini bile de oțel între ele. Acum țineți inelul interior nemișcat, celălalt va putea să se miște, deoarece s-ar rostogoli datorită mini bilelor de oțel.

Semnele unui rulment de roată defect

Cum să diagnosticați un rulment de roată defect în timpul testului de drum ?
Vom vedea acum care sunt simptomele de care trebuie să ținem cont în timpul condusului pentru a putea recunoaște când un rulment de roată a cedat:

  1. Zgomot. Acesta este cel mai evident. Dacă rulmentul de roată este într-o stare proastă, vom auzi un sunet de măcinare, indiferent de viteza cu care conducem. Zgomotul se va accelera în același ritm cu cel al mașinii și devine mai puternic sau mai liniștit în viraje, în funcție de faptul dacă rulmentul interior sau exterior al roții de viraj este defect. Dacă auziți acest zgomot, sunt șanse mari să aveți un rulment de roată defect.
  2. Instabilitate a mașinii. Aceasta este și ea foarte clară și logică, rulmentul este alocat între mecanisme care funcționează foarte strâns, dacă rulmentul se uzează, atunci, toate sistemele se vor slăbi și vei simți mașina.
  3. Căldura. Dacă rulmentul roții mașinii este uzat, este evident că nu va putea funcționa corect, prin urmare, frecarea va provoca o căldură foarte intensă care va fi flagrantă atunci când ne vom opri mașina.
  4. ”Tragerea” volanului. De asemenea, această frecare despre care vorbeam mai devreme face ca un rulment uzat al roții să se rostogolească frânat. Acest lucru va face ca mașina să tragă încet spre lateral fără ca tu să încerci să faci acest lucru.

Cum se verifică un rulment de roată

În afară de semnele care ne pot face să conștientizăm un rulment de roată auto uzat (zgomotul de măcinare, slăbirea mașinii, căldura de pe roată și tragerea volanului), există o acțiune foarte simplă pe care oricine o poate face pentru a vedea dacă există un rulment de roată stricat la mașină.

  • Pasul 1 este să ridicăm mașina cu un cric pentru a lăsa o roată în aer,
  • Pasul 2 constă în rotirea roții și verificarea dacă există zgomot de măcinare sau rezistență excesivă la rotire.
Fig. 1: Uzură a rulmentului
Sursa foto © ADOBE STOCK

Dar chiar dacă este ușor, această acțiune nu poate fi făcută corect decât pe axa contrară propulsiei. Diferențialul va îngreuna continuarea acestei acțiuni.

Când trebuie înlocuit un rulment de roată ?

Dacă rulmentul de roată nu funcționează așa cum ar trebui, schimbarea acestuia este o necesitate.
O îndoială frecventă în acest moment este dacă atunci când un rulment de roată se strică, trebuie să-l schimbăm și pe celălalt, dar acest lucru nu este obligatoriu. Dacă rulmentul roții se strică la începutul vieții sale, schimbarea acelui singur rulment este în regulă, deoarece este foarte probabil ca motivul să nu aibă legătură cu celălalt rulment al roții. Dar, dacă mașina are un număr mare de kilometri parcurși, atunci ar fi recomandat să verificăm și celălalt rulment de roată. Aceștia au același număr de kilometri la activ ca și cel care se strică și starea lor poate fi similară.
Atunci când vă înlocuiți rulmenții de roată, este necesar să căutați piese de înaltă calitate. SKF Vehicle Aftermarket oferă o gamă completă de kituri de rulmenți de roți pentru performanțe și durabilitate maximă. Kiturile includ toate piulițele, șuruburile sau șuruburile necesare pentru a efectua o reparație completă.

Fig. 2: Tipuri de rulmenți
Sursa foto © SKF

Întrebări frecvente

Se poate conduce cu un rulment de roată defect?
Nu, poate fi foarte periculos. Rulmenții pot cauza o problemă gravă dacă se defectează. Așa cum am mai spus, căldura extremă poate fi cauzată de frecare, iar acest lucru poate provoca o gripare bruscă a rulmentului, ceea ce face ca roata să se blocheze la orice viteză cu care conducem în acel moment. Există riscul producerii unui accident dacă nu ne ocupăm de această problemă.

Câți kilometri poți parcurge cu un rulment de roată defect?
Cu cât mai puțini, cu atât mai bine. Așa cum am mai spus, această problemă poate duce la o situație foarte periculoasă. Dacă este inevitabil, cel mai indicat este să se conducă cu o viteză cât mai mică pentru a minimiza frecarea.

Ar trebui schimbată garnitura?
Rulmenții sunt foarte simpli, dar au în interior o mulțime de piese în mișcare. Adăugați toate aceste piese în mișcare la o viteză mare a roții și veți avea o problemă inerentă, căldura cauzată de frecare. Pentru a rezolva această problemă, rulmenții sunt complet lubrifiați în interior, iar pentru a evita ca orice fel de contaminare să pătrundă în rulment, intră în ecuație garniturile de etanșare. În cazul în care o garnitură se uzează, apa, praful sau sarea pot pătrunde în interior provocând o uzură rapidă a rulmentului roții.

AutoTehnica
AutoTehnicahttps://autotehnica.com
Din 2005 , singura revista tehnica auto din România
spot_img

V-AR MAI PUTEA INTERESA ...

POMPA DE INJECȚIE DELPHI DFP6

La Simpozionul Internațional de Motoare de la Viena, pe 31 aprilie 2010, Delphi a prezentat noua pompă de...

RetroTehnica: LANCIA STRATOS

La sfârşitul anilor ’60, angajaţii italieni ai Lancia trăiau periculos. Costurile creşteau, vânzările scădeau, iar fabrica din Torino...

Melkus RS 1000

Ce au în comun această mașină și autoturismul WARTBURG 353 ?Ambele au fost fabricate în fosta Republică Democrată...

TURBINA CU GEOMETRIE VARIABILĂ PRINCIPIU DE FUNCȚIONARE

Turbinele cu geometrie variabilă (TGV), reprezintă o familie a turbinelor, gândite pentru a permite raportului efectiv al turbinei,...