Probleme întâlnite la pompele de apă

Share post:

Pompa de apă (de obicei o pompă centrifugă acționată cu curea) este inima sistemului de răcire al autovehiculului. Pompa face să circule lichidul de răcire prin sistem în timp ce motorul este în funcțiune pentru a menține temperatura optimă a motorului.

Lichidul de răcire afectează și alte zone ale vehiculului, cum ar fi uleiul care trece prin schimbătorul de căldură și supapa EGR (recircularea gazelor de eșapament), ceea ce face ca pompa de apă să fie un sistem critic pentru funcționarea normală a automobilului.

Să analizăm câteva dintre problemele comune care pot afecta sistemul pompei de apă.

Utilizarea excesivă a pastei de etanșare
În cazul în care pompa de apă nu include o garnitură, se folosește pastă pentru a etanșa pompa de blocul motor. Aplicarea cantității corecte de pastă este crucială pentru a evita deteriorarea garniturii interne a pompei. Dacă se folosește prea multă pastă, aceasta poate crea poluare în sistem și poate deteriora garnitura mecanică. Acest lucru duce deseori la scurgeri ale pompei de apă, ceea ce ar putea avea un impact asupra funcționării motorului și ar putea provoca daune suplimentare și defecțiuni ale motorului.

Nu folosiți nicio pastă pe pompele de apă care includ o garnitură sau o garnitură statică cu inel tip O.

Fig. 1: Dacă se folosește prea multă pastă, aceasta poate crea poluare în sistem și poate deteriora etanșarea mecanică.

Lichid de răcire poluat sau incorect
Etanșarea dinamică separă zonele “umedă” și “uscată” ale pompei de apă. Este important să înțelegeți că, pentru a funcționa corect, garnitura are nevoie de lichid de răcire corect și curat. Murdăria sau alte particule mici o pot afecta și pot reduce drastic durata de viață a pompei de apă.

În timp ce garniturile de pe o pompă de apă nou montată pot prezenta ușoare scurgeri la orificiul de scurgere, orice lucru dincolo de acest lucru este problematic și probabil cauzat de lichidul de răcire greșit sau poluat. O garnitură de etanșare a capului de cilindru care curge sau o scurgere internă de la un EGR răcit cu apă sunt vinovați obișnuiți de poluarea lichidului de răcire, care poate deteriora alte piese și poate duce la defecte interne ale motorului.

Fig. 2: Nu amestecați niciodată lichidele de răcire!
Amestecarea diferitelor tipuri de lichid de răcire poate duce la probleme tehnice majore, precum și la crearea unui amestec chimic periculos care poate fi dăunător.
spot_img

V-AR MAI PUTEA INTERESA ...

Erori în montarea amortizoarelor

Vom prezenta defecțiuni ale amortizoarelor și ale montanților de suspensie care pot duce la reclamații ale clienților și...

Bateriile cu autoextincție

Un studiu recent publicat de Apparao Rao - profesor de fizică, Universitatea Clemson și Bingan Lu - profesor...

Ce este Diagnoza Asistată – HaynesPro Workshop Data

Toată lumea acum face ”diagnoză”. Toți au un tester, citesc un cod de eroare, apoi decid că ”trebuie...

REGULATORUL DE PRESIUNE BENZINĂ – INJECȚIE INDIRECTĂ

La un motor termic cu sistem de injecție cantitatea de combustibil injectată trebuie să depindă exclusiv de timpul...