Noul refrigerant R-456A

Share post:

De puțin timp fost introdus un agent frigorific în trei părți, R-456A, ca înlocuitor de serviciu pentru agentul frigorific original din sistemele de aer condiționat pentru automobile R-134a. Reacția probabilă este: De ce ar vrea cineva așa ceva? Un amestec ar părea să ridice tot felul de complicații; R-134a s-a dovedit a fi sigur și funcționează bine, așa că o trecere la R-456A ar putea părea inutilă.

R-134a a fost relativ ieftin și chiar a fost folosit pentru a schimba sistemele de la R-12, care a fost eliminat treptat din motive ecologice, inclusiv din cauza epuizării stratului de ozon. Dar o lege adoptată anul trecut, Legea privind inovarea și producția americană (AIM), a dat peste cap această imagine.

Motivele introducerii R-456A

Legea AIM stabilește un calendar de 15 ani pentru eliminarea treptată a HFC (hidrocarburi gazoase) în SUA, în vederea reducerii încălzirii globale, iar eliminarea treptată a afectat deja livrările mondiale de R-134a, o aplicație principală a HFC. Europa are un program mai agresiv de eliminare treptată a HFC și abia a început să utilizeze amestecul R456A, deoarece stocurile de R-134a sunt limitate și prețurile au crescut vertiginos.
Prețurile R-134a s-au triplat, ajungând de obicei la 400 de dolari pentru un rezervor de 13,6 kg
Și asta doar în prima etapă a eliminării treptate din SUA (reducerea cu 10% a producției, pe baza utilizării din 2011-2013). O reducere de 40% a HFC este necesară în termen de cinci ani, 70% în 10 ani și, în final, 85% în 15 ani (până în 2036). Reducerea producției nu înseamnă doar “închiderea robinetului”, așa că dacă se asigură că se va merge chiar înaintea unei reglementări, se poate ajunge la o scurtă perioadă de timp în perioada de eliminare treptată.

Graficul presiune-temperatură arată cât de apropiate sunt valorile R-134a și curbele R-456A, ceea ce înlătură orice preocupare legată de piesele de calibrare a sistemului.

R-456A a fost introdus pe piață de Koura Global, o companie fluorochimică cu o vechime îndelungată, cunoscută anterior sub numele de Mexichem și ICI (pentru Imperial Chemical Industries), producătoare a mărcii de refrigeranți “Klea”. Koura este urmată pe piață de un amestec de agenți frigorifici în trei părți dezvoltat de Honeywell.
Comercializat sub marca Solstice, produsul Honeywell este format din: 45% R-134a, 49% R-1234ze (un agent frigorific ușor inflamabil dintr-o clasă de gaze numite hidrofluoroolefine) și 6% R-32 – un alt agent frigorific ușor inflamabil care este adăugat pentru a îmbunătăți performanța de răcire.
Are un GWP (Global Warming Potential – Potențial de Încălzire Globală) de 626, ceea ce reprezintă o reducere de 46% față de R134a.
Koura colaborează cu Texa SpA, producătorul italian de stații de reîncărcare a aerului condiționat, pentru a obține certificarea UE (CE) și a Regatului Unit pentru acest agent frigorific.

Recuperator de freon pentru R-456


Abordarea industriei fluorochimice în ceea ce privește aprovizionarea este de a utiliza amestecul R-456A ca o prelungire a aprovizionării cu R-134a, prin combinarea acestuia cu R-1234ze, care, deși este ușor inflamabil, are un impact aproape nul asupra încălzirii globale. Această prelungire a aprovizionării a condus inițial la R-513A, un amestec de R-134a și R-1234yf, un alt HFO care a înlocuit R-134a în automobile. Amestecul R-513A a fost introdus de Honeywell și Chemours în 2021 ca înlocuitor al R-134a pentru răcitoare și aplicații conexe din afara industriei auto și este vândut pe scară largă în Europa.
La nivel mondial, sistemele R-134a pentru automobile sunt în număr de sute de milioane. Acest agent frigorific a fost utilizat din 1992 până la introducerea în 2013 a HFO ușor inflamabil R-1234yf, cu modificări ale sistemului de climatizare pentru a reduce riscul de inflamabilitate. Așadar, un înlocuitor auto fără HFC pentru service R-134a ar trebui să aibă o piață mare. Amestecul R-456A este un amestec aproape azeotrop, ceea ce înseamnă că există o separare minimă a gazelor componente pe parcursul ciclului de refrigerare.
După cum arată graficul presiune-temperatură alăturat, R-456A este foarte apropiat de R-134a. Combinat cu caracteristica aproape azeotropă a amestecului, nu este necesar să se schimbe părțile de calibrare a funcționării sistemului R-134a pentru a utiliza R-456A. Spre deosebire de modificările majore anterioare ale agenților frigorifici de aer condiționat (de la R-12 la R-134a), R-456A este o soluție de înlocuire.
Conversia instalației de la R-134a la R-456A
Practic, este vorba de recuperarea întregului R-134a din echipamentul de service R-134a redundant cu echipamentul de service R-134a actual, apoi de încărcarea echipamentului de service gol cu refrigerant R- 456A.
Un alt avantaj îl reprezintă posibilitatea utilizării aceluiași echipament de detectare a scurgerilor ca și pentru R-134a.
Un dezavantaj în cadrul conversiei, îl reprezintă necesitatea înlocuirii uleiului instalației de climatizare, orice ulei R-134a recuperat sau îndepărtat trebuie aruncat și înlocuit cu Zerol HD46.

AutoTehnica
AutoTehnicahttps://autotehnica.com
Din 2005 , singura revista tehnica auto din România
spot_img

V-AR MAI PUTEA INTERESA ...

Spre comunism în zbor

Editorial Mai 2024 A fost o vreme când Partidul dorea ca toți cetățenii să nu dețină nimic iar ”Autoritățile”...

Testarea senzorului de temperatură al lichidului de răcire

Senzorul de temperatură a lichidului de răcire informează unitatea de comandă a motorului cu privire la temperatura de...

Controlul electrohidraulic al cutiei de viteze

Controlul electrohidraulic al cutiei de viteze implică înregistrarea unor anumite stări de operare de către unii senzori. Aceste stări...

RetroTehnica: Lotus Esprit

Odată cu modelul Esprit, Lotus a intrat în lumea modernă a supercar-urilor pentru prima oară.Formă sa exotică, a...