Sfârșitul libertății…

Share post:

Editorial Septembrie 2023

Motto: ”Conducătorii noștri ne vor binele ! Să nu îi lăsăm să ni-l ia !”

În 1989, oamenii au iesit în stradă strigând LIBERTATE. Nu îi deranja atât de tare foamea, frigul din case, criza acută de produse de strictă necesitate sau cozile interminabile la orice …
LIBERTATE ! Asta se striga pe străzi … Pentru asta au murit 1.116 oameni și au fost răniți 4.089 în zilele din Decembrie 89 … Asta ca să nu-i mai enumerăm pe cei care s-au jertfit în perioada 1946 – 1989.

Și am avut parte de libertate dupa 1989 vreme de câțiva ani …

Tot din dorința de a ne păstra LIBERTATEA, ne-am dorit să aderăm la Structurile Europene de tradiție: NATO și Uniunea Europeană … Și după ”lupte seculare, care au durat 25 de ani” am reușit …
Și am fost fericiți.

Numai că, în ultimii ani, am inceput să observăm că Marea Uniune Europeană (M.U.E) începe să se transforme pas cu pas în defuncta Uniune Sovietică (U.S). Ce mă surprinde nu este atât ceea ce fac EI cât lipsa totală de reacție și apatia NOASTRĂ.

Au inceput cu ”covid-ul”. Sub pretextul unui virus care afecta (la inceput) 20-30 de persoane la o populație de 20.000.000 de oameni, ne-au închis în case, ne-au limitat dreptul la deplasare și dreptul la muncă. Apoi , sub pretextul ”combaterii dezinformării” , au început să interzică orice publicație care punea întrebări legate de ”versiunea oficială” … Mai întâi direct, prin acel ”Grup de Comunicare Strategică”, a cărui componență NIMENI nu o știa, iar apoi prin intermediul ”cozilor de topor” precum: CNA, care dădea amenzi într-o veselie celor care îndrăzneau să discute altfel decât ”narativul oficial”, rețele sociale (Facebook, Twitter) care au inceput să șteargă conturile celor care gândeau altfel decât ”sursele oficiale” , platforme de video-sharing (YouTube) care au șters clipurile și conturile celo care prezentau alte imagini decât cele pe care doreau EI să le vedem …

Iar opinia publică aplauda toate aceste măsuri …

Apoi a urmat ”vaccinarea”, când o imensă populație a fost obligată să se supună ca și cobai, unui ”vaccin” experimental, ale cărui efecte adverse nu erau cunoscute, sub amenințarea pierderii locurilor de muncă (vezi cazul medicilor francezi), a interzicerii accesului în magazine, în mijloacele de transport sau la evenimente culturale …

Iar oamenii au aplaudat …

Văzând că sub pretextul ”facem pentru binele tău” își pot permite orice chestii legate de controlul și supunerea populațiilor, s-a trecut la nivelul următor de suprimare a libertăților: libertatea folosirii banilor proprii. Prin impunerea de limite de tranzacționare cu numerar (sub pretextul combaterii evaziunii fiscale) , ”Șefii la lume” (vorba unei cunoscute vedete mass-media) vor să controleze total libertatea și chiar viața cetățenilor . Vă mai amintiți cazul camionagiilor din Canada care protestau împotriva vaccinării obligatorii și cărora le-au fost blocate conturile bancare ?

Guvernul nostru a propus limitarea tranzactiilor cu numerar între persoane fizice și juridice, la 2000 RON/zi … De ce ? Pai ar fi 2 motive principale:

CONTROL ABSOLUT al populației și al companiilor. Dacă o persoană ”nu convine” se poate trezi în orice clipă cu conturile blocate, sub orice pretext stupid precum : ”neactualizare date personale” sau ”suspiciuni de fraudă” sau … orice , astfel nemaiputând odată să aibă acces la propriile economii și a doua oară să își achiziționeze orice produs mai scump de 2000 RON.
Pe de altă parte, dacă unei companii i s-au blocat conturile (iarăși pe orice motiv), acea companie nu mai poate încasa sume numerar de la clienți și nici nu mai poate face plăți către furnizori, fiind astfel condamnată la moarte … E bine, nu ?
ÎMBOGĂȚIREA BĂNCILOR. Pentru că fiecare cetățean ar fi obligat să aibă minim un cont bancar, ceea ce implică cheltuieli suplimentare pentru acesta, bani care se vor duce direct în buzunarele bancherilor: Taxă de administrare cont, comisioane pentru fiecare tranzacție, etc
Și nici în fața acestui gest, oamenii nu protestează. În unele țări (vezi Elveția) , dreptul de a folosi numerar a fost înscris în Constituție … La noi … lumea aplaudă …

Tot sub pretextul ”facem totul pentru binele tău” au apărut tot soiul de mișcări și campanii care sub pretextul ”ecologiei” și ”salvării planetei” încearcă să limiteze obiceiurile de trai (vezi de exemplu mișcarea ”C40” – ”Cities For Zero”, la care au aderat și cateva orașe din România, mișcare care își propune să ”reducă la zero” până în 2030 anumite ”chestii poluante, precum: „0 kg consum de carne, 0 kg produse lactate, 3 articole vestimentare noi de persoană pe an , 0 vehicule private deținute, 1 zbor pe distanță scurtă (mai puțin de 1.500 km) la fiecare 3 ani/persoană” . Pentru mai multe informații despre această mișcare, vizitați www.c40.org .

O altă mișcare ”ecologistă” o reprezintă cea care își propune ”reducerea la zero a emisiilor de Dioxid de Carbon” . Conținutul de Dioxid de Carbon al atmosferei terestre este în prezent de 0,03% iar acest gaz este necesar plantelor pentru a produce oxigenul necesar vieții. Absența sau reducerea cantității de CO2 ar însemna efectiv afectarea vieții pe Pământ … Dar pentru ei nu contează asta … Deci, sub pretextul ”salvării planetei”, se trece la măsuri care de care mai aiuritoare, ca de exemplu: interzicerea grătarelor care folosesc cărbuni (vezi numeroase țări din Europa de Vest unde s-a implementat acest lucru), limitarea deplasărilor în jurul locuinței, prin impunerea utilizării automobilelor electrice, cu autonomie limitată și timpi de reîncărcare lungi, ceea ce ar face efectuarea unei călătorii Constanța – Oradea, de exemplu, aproape imposibilă pentru cineva care dorește autonomie . Iar opinia publică aplaudă.

Dar ultima și cea mai periculoasă trăznaie este acea a INTERZICERII SENTIMENTELOR.

Pentru cei care au citit cărți precum ”1984” a lui George Orwell, ”461 Fahrenheit” a lui Ray Bradbury, ”A brave new world” a lui Aldous Huxley sau au vazut filme precum ”Equilibrium” al lui Kurt Wimmer, un univers în care sentimentele să fie interzise ne părea o distopie irealizabilă. Iată că din 2023, Parlamentul României a legiferat iar Președintele României a semnat interzicerea primului sentiment !

Astfel, conform articolului 369 din Codul Penal, actualizat ăn 2023, ” incitarea publicului, prin orice mijloace, la violenţă, URĂ sau discriminare împotriva unei categorii de persoane sau împotriva unei persoane pe motiv că face parte dintr-o anumită categorie de persoane definită pe criterii de rasă, naţionalitate, etnie, limbă, religie, gen, orientare sexuală, opinie ori apartenenţă politică, avere, origine socială, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”.

La o primă vedere, nimic nu e în neregulă. Numai că Diavolul stă ascuns în detalii… Ce înseamnă ”Instrigare la URĂ” ? Ura este un sentiment. Poți să iubești sau poți să urăști pe cineva. Ce înseamnă ”instigare la ură pe motiv de OPINIE POLITICĂ” ? Păi de exemplu să spui că ”Politicianul X sau Partidul Y sustin că trebuie interzise tranzacțiile cu numerar”. Asta i-ar determina pe cei care nu sunt de acord cu acea măsură să ”URASCĂ” Partidul Y sau pe Politicianul X”, ceea ce înseamnă ÎNCHISOARE.

Începând din acest moment este INTERZIS PRIN LEGE să mai EXPUI PUBLIC (inclusiv prin postări pe rețelele sociale) orice opinie care i-ar putea determina pe alții să URASCĂ un politician sau un Partid.

Ținând cont de toate cele de mai sus, vă invit așadar să îi iubiți din toată inima pe cei pe care i-ați votat și care au ajuns la conducerea țării, să îi iubiți la fel de mult și pe cei din opoziție, să îi iubiți pe toți cei din jurul vostru pentru că ei vă vor binele și lucrează doar în interesul vostru … iar daca nu îi iubiți, vă ia mama Dracu și vă duceți la pușcărie !

Și nu uitați. Avem primul sentiment interzis prin lege !

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

V-AR MAI PUTEA INTERESA ...

Spre comunism în zbor

Editorial Mai 2024 A fost o vreme când Partidul dorea ca toți cetățenii să nu dețină nimic iar ”Autoritățile”...

Testarea senzorului de temperatură al lichidului de răcire

Senzorul de temperatură a lichidului de răcire informează unitatea de comandă a motorului cu privire la temperatura de...

Controlul electrohidraulic al cutiei de viteze

Controlul electrohidraulic al cutiei de viteze implică înregistrarea unor anumite stări de operare de către unii senzori. Aceste stări...

RetroTehnica: Lotus Esprit

Odată cu modelul Esprit, Lotus a intrat în lumea modernă a supercar-urilor pentru prima oară.Formă sa exotică, a...