Mic manual de distrugere a economiei unei tari – Editorial Septembrie 2016

Share post:

Sa presupunem ca avem o tara, micuta dar cu potential, care dupa o perioada de prabusire economica da semne de revenire. Firmele mici incep sa se dezvolte, producatori locali incep sa iasa pe piata internationala, firmele de transport cutreiera drumurile Europei, rata somajului este una dintre cele mai mici din Europa iar nivelul de trai incepe sa creasca.

Pana acum toate bune, numai ca acest lucru incepe sa deranjeze firmele din tarile mari. Drept urmare, economia tarii micute trebuie DISTRUSA REPEDE SI CU ORICE PRET.

Si cum se procedeaza:

Etapa 1 – DISTRUGEREA FIRMELOR CARE EXPORTA

De zeci de ani, tara respectiva participa la Targuri si Expozitii Internationale, unde sub pavilionul ei expuneau diversi producatori sau firme de servicii.

Sub pretextul “MODIFICARII LEGII ACHIZITIILOR PUBLICE” se blocheaza participarea la aceste targuri a firmelor autohtone (Multinationalele prezente in tara respectiva oricum participa cu standuri individuale ale firmelor mama) .

Drept urmare fie firmele respective isi pierd credibilitatea externa (prin neprezentare, partenerii existenti isi pun intrebari asupra seriozitatii si stabilitatii firmei), pierd bani direct (de regula pentru aceste targuri biletele de avion, hotelurile, materialele promotionle, etc se platesc cu luni inainte) si mai pierd potentiali clienti – implicit posibilitatea de dezvoltare

Etapa 2 – DISTRUGEREA FIRMELOR AUTOHTONE

Distrugerea firmelor autohtone se face sub masca “LUPTEI IMPOTRIVA EVAZIUNII FISCALE” si este o lupta extrem de dura si sangeroasa, ascunsa ochilor opiniei publice.

Ea se realizeaza prin mai multe metode :

Retragerea codurilor de TVA fara niciun motiv. Prin retragerea codurilor de TVA, pierderile financiare ale firmelor sunt imense si nu doar atat. O firma care isi pierde codul de TVA isi pierde credibilitatea in fata partenerilor plus ca isi pierde avantajele competitive. Nicio firma platitoare de TVA nu va cumpara produse de la una neplatitoare, pentru ca nu isi va putea deduce TVA-ul aferent pretului produsului.
Motivele pentru care se retrage codul de TVA sunt variate, de la CAZIERUL FISCAL AL UNUIA DINTRE ASOCIATII FIRMEI si pana la LIBERA APRECIERE A INSPECTORULUI ANAF CARE POATR CONSIDERA CA O FIRMA PREZINTA RISC !!! Iar aceasta retragere a codului de TVA se face FARA NICIUN PREAVIZ !
In plus, aceasta campanie de retragere a codurilor de TVA se adreseaza DOAR FIRMELOR CU CAPITAL AUTOHTON.

Iar pentru a aprecia amploarea acestui fenomen de DISTRUGERE a firmelor autohtone, trebuie spus doar ca intr-o singura zi, la o singura agentie ANAF dintr-un singur sector al Capitalei tarii respective, a fost retras codul de TVA pentru 300 de firme ! E greu de crezut ca cei 2 inspectori au timp sa studieze 300 de dosare / zi !

O alta metoda de distrugere (in special a firmelor care au si contracte cu statul) o reprezinta blocarea licitatiilor de achizitii si intarzieri nepermis de mari in platile facturilor. Sa presupunem ca avem o firma care importa din UE produse in valoare de 900.000 EUR= pe care le vinde apoi cu 1.000.000 de EURO plus TVA catre o institutie a statului respectiv. Mai intai firma plateste furnizorului cei 900.000 EURO. Apoi, dupa ce factureaza catre statul respectiv, mai plateste 200.000 TVA si 16.000 Impozit pe profit. Deci, dintr-un foc, firma trebuie sa scoata din propriul buzunar 1.160.000 EURO. Daca statul respectiv ii plateste firmei dupa 1 an (in cel mai fericit caz), automat firma intra in incapacitate de plata si moare …

Etapa 3 – DISTRUGEREA SISTEMULUI DE TRANSPORTURI

Intrucat sistemul de transporturi al tarii respective a inceput sa se dezvolte, iar firmele mici si mijlocii incep sa prezinte pericol pentru marii transportatori din tarile mai mari si acest sistem trebuia distrus.

Distrugerea lui s-a facut pe mai multe directii. Odata prin metodele din Etapa a 2-a iar supravietuitorii au fost loviti indirect prin majorarea tarifelor RCA.

Astfel, Asigurarea obligatorie pentru un camion a ajuns sa depaseasca 6.000 EURO/an ! Iar aceasta suma baga in faliment marea lor majoritate.

Dar pentru ca exista posibilitatea ca si asa transportatorii sa supravietuiasca, s-a mers pe ideea “dublului asasinat”.

Ce inseama asta ? Orice TIR este format din 2 elemente: Capul Tractor si Remorca. Capul tractor tracteaza remorca, intrucat este evident ca aceasta nu se poate deplasa singura nicaieri.

Numai ca baietii s-au gandit ca nu doar Capul Tractor trebuie sa plateasca cei 6000 EURO/an ci si REMORCA ! (de parca remorca ar pleca undeva singura pentru a produce accidente).

Dar asta nu e tot. Daca sa presupunem ca, atunci cand un camion da cu spatele, atinge cu remorca alt autovehicul. Ce asigurare va folosi ?

Evident cea a Capului Tractor, chiar daca remorca a lovit autoturismul respectiv. Ce inseamna asta ? Conform sistemului Bonus/Malus de la firmele de Asigurari, tariful asigurarii pentru Capul Tractor in anul urmator VA CRESTE !!!

Dar cum se ajunge aici si cum se face ca nimeni cu reactioneaza ?

Simplu: mai intai se inlocuieste Guvernul Politic (care teoretic da socoteala in fata alegatorilor la urmatoarele alegeri) cu un guvern asa-zis “Tehnocrat”, format din niste oameni de care nu a auzit nimeni si care teoretic nu dau socoteala in fata nimanui.

Apoi, se merge pe distragerea atentiei opiniei publice prin actiuni de diversiune media. Cum se realizeaza diversiunea ? Se aplica punct cu punct principiile Decalogului lui Chomsky, iar pentru cei care nu il stiu il prezint mai jos:

Poporul trebuie sa aibă mereu mintea ocupata cu altceva decât cu problemele lui adevărate
Pentru aceasta: Să distragi permanent atenția de la problemele sociale reale, îndreptând-o către subiecte minore, dar cu mare impact emoțional.

Poporul trebuie să perceapă conducătorii drept salvatori ai națiunii
Pentru aceasta: Inventează false amenințări, ori creează probleme grave, care îngrijoreaza real și angajează opinia publică, iar apoi oferă soluțiile.

Un exemplu: Favorizează insecuritatea cetățenilor, apoi guvernarea providentială salvează națiunea în temeiul legilor represive cerute de popor, cu prețul limitării propriilor libertăți democratice.

Poporul trebuie permanent pregătit pentru ce e mai rău
Pentru aceasta: Mecanismele propagandei albe (oficială, integral asumată de guvern), “gri” (parțial asumată) și “negre” (niciodată asumată) trebuie să promoveze imaginea unui guvern în permanență preocupat pentru ameliorarea condițiilor tot mai sumbre ale viitorului. Politicile antipopulare dure se

vor aplica gradual, pentru a se preveni ori atenua protestele sociale. În acest fel, cel mai mare rău devine suportabil dacă e administrat în porții anuale, conform unui program anunțat.

Poporul trebuie să creadă că și ceea ce guvernele îi pregătesc spre a trăi mai rău este tot pentru binele său
Pentru aceasta: Să obții acordul de moment al poporului pentru măsuri economice dure din viitor. Omul se obișnuieste cu ideea și înghite tot, dacă e prevenit și amânat.

Poporul trebuie să aiba o gândire care să nu-i permită sesizarea legăturii dintre cauze și efecte
Pentru aceasta: Să te adresezi oamenilor ca și cum ar avea cu totii o gândire infantilă. În felul acesta, îndrepți mulțimile spre un tip de gândire superficială, naivă și cu predispoziție la intoxicări informaționale.

Poporul trebuie dezobișnuit să problematizeze realitatea și să acționeze sub impulsul emoțiilor
Pentru aceasta: Să faci tot timpul apel la sentimente și la reacții glandulare, nu la rațiune. Să încurajezi reacțiile emoționale, pentru că sunt cel mai ușor de manipulat.

Poporul trebuie obișnuit cu satisfacții ieftine, care să-i ocupe timpul și să-l demotiveze în atingerea unor idealuri superioare
Pentru aceasta: Un sistem de învățământ corupt și nefuncțional este instrumentul ideal de a ține cetațenii în ignoranță și a manipula opiniile colective după bunul-plac.

Poporul nu trebuie să aiba acces la mijloace de informare completă, exactă, corectă și obiectivă
Pentru aceasta: Să încurajezi financiar acele mijloace de comunicare în masă care îndobitocesc publicul și îl țin legat de emisiuni și seriale vulgare, ce trag inteligența în jos.

Poporului trebuie să-i fie indus spiritul de turmă
Pentru aceasta: Să stimulezi sentimentul individual de vinovăție, de fatalitate, de neputință. Persoanele care nu mai au impulsul de a se revolta, devin o turmă și sunt ușor de controlat.

Poporul nu trebuie să creadă în existența strategiilor și mijloacelor oficiale de manipulare
Pentru aceasta: Să apelezi la toate cuceririle științelor pentru a cunoaște punctele slabe din psihologia individului și a mulțimilor. În același timp, să discreditezi aceste cunoștinte prin mass-media, astfel ca poporul să nu creadă în mijloacele și strategiile statale de manipulare.

Dar mai multe in numarul urmator

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

V-AR MAI PUTEA INTERESA ...

Erori în montarea amortizoarelor

Vom prezenta defecțiuni ale amortizoarelor și ale montanților de suspensie care pot duce la reclamații ale clienților și...

Bateriile cu autoextincție

Un studiu recent publicat de Apparao Rao - profesor de fizică, Universitatea Clemson și Bingan Lu - profesor...

Ce este Diagnoza Asistată – HaynesPro Workshop Data

Toată lumea acum face ”diagnoză”. Toți au un tester, citesc un cod de eroare, apoi decid că ”trebuie...

REGULATORUL DE PRESIUNE BENZINĂ – INJECȚIE INDIRECTĂ

La un motor termic cu sistem de injecție cantitatea de combustibil injectată trebuie să depindă exclusiv de timpul...