Țara Videochatului

Share post:

Editorial Aprilie 2020

Înainte de a începe editorialul, as dori doar sa dau 3 citate din gandirea Sinistrului Învățământului:

” Părintele, tutorele legal instituit sau susținătorul egal are obligația de a lua toate măsurile necesare pentru a asigura accesul și participarea preșcolarului sau elevului la activitățile de învățare online organizate de unitatea de învățământ”

”Trebuie să fim pregătiți pentru ca școlile să nu se redeschidă în Septembrie” …

” Trebuie să fim pregătiți ca în toamnă să desfășurăm un învățământ online…”

Atât !

De 30 de ani, Guvernele României parca și-au propus distrugerea învățământului din țara asta. Din răutate sau din prostie, nu am de unde să știu. Dar atâta prostie, incompetență, lipsă de viziune ca la actualul guvern, nu mi-am putut imagina că am să vad vreodata.
Există o Lege, călcată în picioare de toate guvernele, care prevede alocarea a 6% din PIB către învățământ …Niciodata nu s-a respectat. Iar acum culegem roadele.

Dar întrucât orice afirmație trebuie argumentată și întrucat Libertatea de Exprimare în România este suspendata, conform Decretului de Instituire a Stării de Urgență (ceea ce înseamnă ca oricând pot fi ”ridicat” pentru ce public, voi încerca sa explic la ce mă refer.
În Romania anului 2020, sunt încă mulți copii care trăiesc în case care nu sunt racordate la rețeaua de curent electric. Sunt mii de copii care se culcă flămânzi. Sărăcia este o stare de fapt pentru acești copii. Sunt copii, care – poate – nu au văzut în viața lor o tableta sau un laptop …

Și tu guvern, obligi părinții acestor copi, părinți care nu au bani nici sa le asigure hrana copiilor, să le cumpere tablete și laptopuri ? Și dacă au și nu au curent acasa ce fac ? Și dacă au și nu au internet ?
Băi statule, ia ocupă-te tu să asiguri fiecărui copil, măcar condițiile minime de trai (curent electric, hrană) și apoi visează la învățământ on-line.

Dar hai să mergem mai departe. Să presupunem că eu am 2 copii, ambii la Școala Profesională, unul profil ”Prelucrări Mecanice” și unul ”Mecanic Auto” și locuim într-un apartament de 3 camere, într-un bloc (nu e chiar rau, nu ?).
La Școala Profesională, copii trebuie să învețe O MESERIE , iar aceasta se face prin LUCRU PRACTIC. Ce vreți să spuneți prin ” are obligația de a lua toate măsurile necesare pentru a asigura accesul și participarea preșcolarului sau elevului la activitățile de învățare online organizate de unitatea de învățământ” ? Cum să învețe on-line să lucreze pe un strung ? Trebuie să îi cumpăr eu strung acasă ca să poată participa ”on-line” la cursul de strungărie ? Dar stai că acolo mai face si frezare; și programare CNC; și rectificare …. Cum să fac ? Sa pun strungul în baie, mașina de frezat în bucătărie și mașina de rectificat pe balcon ?
Dar stai așa că mai am un copil care ar vrea să devină mecanic auto …
Pentru el am nevoie de un elevator pe care să îl montez … unde ? De un aparat pentru reglarea geometriei direcției … Care trebuie montat și el fie pe un canal fie pe un elevator cu 4 coloane sau foarfecă …
Iar astea ar trebui să mi le cumpăr eu ?
Băi tâmpiților care scrieți astfel de hotărâri , voi aveți vreo idee ce înseamnă ȘCOALĂ ?
Voi gândiți înainte de a scrie asemenea aberații ?

Credeți că dacă o parte din populație își câștigă existența făcând Videochat, Primul Ministru conduce țara prin Videochat și învățământul se poate face prin videochat ?

Hai să vă spun ceva legat de ”ȘCOALĂ”, pe care poate nu îl știți: NIMIC nu poate suplini interacțiunea profesor-elev. NIMIC !!! Iar un alt lucru pe care nu cred că îl știți: înainte de a cere ceva, asigură-te că respectivul lucru poate fi și realizabil. Cât de imbecil să ceri unui copil care trăiește într-o casa care nu este racordată la rețeaua de electricitate să participe ”on-line” la cursuri ???
Și hai să mergem mai departe: cum poți face on-line ore precum Educație Fizică sau Pictură ? Pui copilul să alerge prin garsonieră cu laptopul în brațe ?

Deja prin măsurile restrictive aberante pe care le-ați luat, ați distrus o mare parte a economiei, iar efectele se vor vedea în maxim 6 luni când ne vom trezi cu sute de mii de șomeri … Acum vreți să distrugeți și ce a mai rămas din învățământ ?

Da, știu, unii vor spune ”au făcut asta ca să ne protejeze de virusul păcii” (ca să nu spun alt cuvânt). Așa să fie ???
Ce măsuri de protecție sunt alea când AI VOIE să stai la coadă, alături de alte 100 de persoane, fără mască sau alte mijloace de protecție, dar nu ai voie să te plimbi SINGUR cu barca pe un lac ?
Ce măsuri de protecție sunt alea când AI VOIE să te înghesui alâturi de alți oameni într-un autobuz, tramvai sau metrou, dar nu ai voie să te plimbi SINGUR prin pădure !
Ce măsuri de protecție sunt alea, cand AI VOIE să te înghesui într-o piață alimentară alături de o masă de oameni , dar nu ai voie să te plimbi SINGUR , în mașina proprie, pe strazi ?

Înțeleg să ne protejăm copiii, dar nu cu orice preț. Traumele psihice suferite de mulți dintre ei datorită ”arestului la domiciliu” prelungit, vor lăsa urme adânci asupra lor (iar asta vă poate confirma orice psiholog). Faptul că li se interzice să se joace în aer liber, să se întâlnească cu prietenii, să socializeze, îî va afecta într-o măsură mult mai mare decât își pot imagina cei care au născocit măsurile ”de protecție”.
Toate aceste ”măsuri de protecție” , luate haotic și fără nicio analiză a impactului economico-social, îmi aduc aminte de vechiul banc cu Bulă:

Bulă, cum a murit bunicul tău ?
L-a înțepat o albina !
Păi cum așa ? Cum poți să mori de la o albină ?
Păi, l-a înțepat o albină și tata l-a împușccat ca să nu se mai chinuie !
Cam asta face acum guvernul nostru. Pentru a ne salva de ”mușcătura de albină”, a decis să ne împuște pe toți. De ce oamenii pot sta 1000 la un loc într-o hală de producție a unei fabrici, dar nu pot sta la 1,5 m distanță unul de altul într-un restaurant, de exemplu ?

Nu Doamna Sinistru, nu prin ”învățământ on-line” rezolvați problemele. Da, învățământul on-line este bun și militez pentru el, ca și ACTIVITATE COMPLEMENTARĂ învățământului clasic. Dar nu ca SUBSTITUT. Dacă ne creștem copiii în spiritul IZOLĂRII și NEÎNCREDERII în ceilalți (nu ma joc cu tine că poate ești infectat … sau ”asimptomatic” cum se spune mai nou celor care aparent sunt sănătoși”) veți forma copii sănătoși mintal ?
Credeți că daca închideți un copil 6 luni în ”arest la domiciliu” și il puneți să deseneze curcubee și să repete tâmp ”totul va fi bine”, ați rezolvat problemele ?
Haideți să vă spun ceva : nu toți copiii trăiesc în palate în care se schimbă fusul orar din bucătărie în baie. Nu toți copiii au curți de zeci de hectare în care să alerge …
Milioane trăiesc închiși în ”cutii de chibrituri” și nu au posibilități să iasă …
Ce este mai periculos pentru sănătatea fizică și psihică a unui copil ? Să stea încuiat în casă fără posibilitatea de a ieși afara ? Sau să alerge cu familia prin pădure ? Sau să mearga la un picnic cu familia pe o pajiste ? Vedeți că nu m-am referit la interacțiune cu alte persoane …
Îi interziceți unui copil să se plimbe cu bicicleta, impreună cu tatăl lui, printr-o pădure, sau un parc … Credeți că este spre binele lui ?

Am înțeles că nu vă intereseaza soarta noastră, a firmelor mici. Am înțeles ca nu vă interesează soarta noastra, a locuitorilor obișnuiți.
Dar nu ne distrugeți si copii ! Lăsați-i sa se plimbe, alături de familii prin parcuri (chiar și cu masca pe figura). Lăsați-i să se plimbe cu bicicletele, cu barca. Să meargă la pescuit ! Cum naiba se poate infecta cineva daca sta singur pe malul unui lac, cu un băț în mână ?

Toate aceste măsuri pe care le-ați luat până acum: suspendarea drepturilor fundamentale prevăzute în Carta Drepturilor Omului, închiderea activităților economice, distrugerea fizică și psihică a copilor noștri (un copil care nu iese la soare este mult mai predispus la îmbolnăviri) , guvernarea doar sub formă de Ordonanțe Militare, totul sub pretextul ”protecției împotriva virusului” nu au făcut decât să vă arate adevărata față: aceea de Dictatori, care doriți Puterea Absolută și care nu vă pasă nici cât negru sub unghie de noi …
Așa a început și Hitler, când a luat măsuri pentru ”protejarea populației de pericolul reprezentat de evrei” … Și tot la fel , o mare parte a populației îl susținea … Iar cand oamenii s-au trezit, era prea târziu. Țara era deja complet distrusă …
Noapte bună România …

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

V-AR MAI PUTEA INTERESA ...

Arborele cu came

Arborele cu came este organul mecanismului de distribuție care comandă deschiderea supapelor din poziția închisă, până la deschiderea...

Spre comunism în zbor

Editorial Mai 2024 A fost o vreme când Partidul dorea ca toți cetățenii să nu dețină nimic iar ”Autoritățile”...

Testarea senzorului de temperatură al lichidului de răcire

Senzorul de temperatură a lichidului de răcire informează unitatea de comandă a motorului cu privire la temperatura de...

Controlul electrohidraulic al cutiei de viteze

Controlul electrohidraulic al cutiei de viteze implică înregistrarea unor anumite stări de operare de către unii senzori. Aceste stări...