Verificarea și reglarea geometriei

Share post:

Geometria roţilor este foarte importantă pentru exploatarea corectă a autoturismului. Neefectuarea geometriei duce la uzura prematură a anvelopelor iar direcţia pe care rulează vehiculul nu este liniară.

Dacă observaţi că maşina dumneavoastră virează la dreapta sau la stânga atunci când eliberaţi o secundă volanul pe un drum drept, trebuie să verificaţi geometria. Reglarea geometriei constă în ajustarea părţilor de suspensie faţă şi spate. O reglare incorectă a maşinii dumneavoastră poate conduce la uzura prematură a anvelopelor.

Verificaţi întotdeauna geometriei când:

  • aţi lovit un obstacol;
  • remarcaţi că anvelopele prezintă o uzură anormală sau neuniformă;
  • vă confruntaţi cu probleme de virare sau ţinută de drum:

-vehiculul se deplasează în lateral;
– volanul nu se repoziționeaza uşor după un viraj sau rămâne întors când conduceţi în linie dreaptă.

  • cumpăraţi un set nou de anvelope şi doriţi să aibă o durată de viaţa cât mai lungă posibil.
  • Înlocuiţi un element al suspensiei sau direcţiei.

De ce este importantă reglarea geometriei?

La majoritatea vehiculelor, geometria este verificată iniţial pentru a reduce la minim uzura şi solicitările şi pentru a creşte confortul conducătorului şi pasagerilor. Un paralelism corect al celor 4 roţi reduce uzura anvelopelor, crescând astfel durata lor de viaţă şi performanţele şi contribuie la economia de carburant. Acest reglaj ameliorează de asemenea comportamentul şi siguranţă, reducând devierile sau deplasarea vehiculului în lateral.

Care este deosebirea dintre geometrie şi echilibrarea anvelopelor?

Se face deseori confuzie între geometrie şi echilibrarea anvelopelor. Reglarea paralelismului sau geometria vehiculului constă în reglarea unghiurilor roţilor pentru a redeveni perpendiculare pe sol şi paralele între ele. În schimb, echilibrarea unei anvelope permite mişcarea roţii fără a cauza vibraţii ale vehiculului la anumite viteze.

Care sunt cauzele abaterilor de la geometrie?

Abaterile de la geometrie pot fi cauzate de lovirea unei borduri sau în timpul rulării, chiar în circumstanţe grave, cum ar fi un accident, în timpul căruia vehiculul a fost lovit, iar geometria dereglată. Atunci când paralelismul este incorect, flancurile anvelopelor se uzează mai rapid, afectând comportamentul vehiculului şi micşorând durata de viaţă a anvelopelor.

O simplă abatere poate cauza probleme grave

Reglarea geometriei este efectuată în scopul de a optimiza ţinuta de drum şi pentru a creşte durata de viaţă a anvelopelor.
Principalele motive de a avea o geometrie corectă:

  • faceţi economii
  • anvelopele au o durată de viaţă mai mare
  • vehiculul se conduce mai uşor deoarece scade rezistenţa la rulare a anvelopei

Cât durează şi cât costă reglarea geometriei?

În majoritatea cazurilor, geometria roţilor din faţă şi din spate este reglată în aproximativ 30 minute.
Mergeţi la specialistul dumneavoastră pentru a afla costul de reglare a geometriei. Această operaţiune constă în verificarea direcţiei şi unghiurilor anvelopelor, în funcţie de specificaţiile constructorului auto. Reglarea geometriei este o operaţie foarte simplă pentru un specialist în anvelope.

Cum se reglează geometria roţilor?

Principalele trei reglări ale paralelismului sunt unghiul de cădere, unghiul de convergenţă şi unghiul de fugă. Reglarea paralelismului constă în reglarea unghiurilor roţilor astfel încât convergenţă şi unghiul de cădere să fie corecte.

Unghiul de cădere

Se defineşte drept unghiul ascuţit dintre planul median al roţii şi o perpendiculară pe planul căii de rulare. Acest unghi este pozitiv atunci când partea superioară a roţii este înclinată spre exterior.

Unghiul de cădere a roţilor afectează tracţiunea automobilului.
În general, o cădere a roţilor mai negativă (partea superioară a roţii înclinată înspre interior) are ca efect creşterea aderenţei prin creşterea tracţiunii laterale a roţilor (în viraje).
Unghiul de cădere este unghiul format de roată atunci când privim vehiculul din faţă. Uzura neuniformă apare atunci când acest unghi este prea mare.

Unghiul de cădere este pozitiv atunci când partea superioară a roţii este înclinată spre exteriorul vehiculului.Un unghi de cădere pozitiv prea mare uzează părţile exterioare ale anvelopelor.

Unghiul de cădere este negativ atunci când partea superioară a roţii este înclinată spre interiorul vehiculului. Un unghi de cădere negativ prea mare uzează părţile interioare ale anvelopelor.

Unghiul de cădere este verificat şi reglat pentru fiecare vehicul pentru ca anvelopa să fie cât mai mult în contact cu solul în timpul virajelor. Dacă diferenţa unghiurilor de cădere este prea mare între roţile din faţă, vehiculul se va deplasa în mod clar spre lateral.

Unghiul de convergenţă
Unghiul de convergenţă este dat de diferenţa distanţei dintre partea anterioară şi cea posterioară a două roţi de pe aceeaşi osie, atunci când vehiculul este privit de sus. Unghiul de convergenţă influenţează comportamentul vehiculului în viraje. Vorbim de unghi de convergenţă pozitiv atunci când părţile anterioare ale anvelopelor sunt mai apropiate

EFECTELE SETĂRII CONVERGENŢEI ROŢILOR

Unghiul de fugă al roților
Unghiul de fugă a roţilor este definit ca fiind proiecţia pe planul median longitudinal al automobilului a unghiului ascuţit pe care îl face cu verticala axa reală sau fictivă a pivotului fuzetei.
Acest unghi este pozitiv când partea de sus a axei pivotului este înclinată spre spate.

Unghiul de fugă a roţilor afectează viteza de răspuns a direcţiei, întrucât acesta înclină şasiul mai mult sau mai puţin, în funcţie de setarea unghiului de fugă al roţilor.

În general, un unghi mai mic de fugă (adică mai drept) este optim în cazul unei suprafeţe de rulare alunecoase, capricioasă şi dificilă, în timp ce un unghi mai mare de fugă (adică mai înclinat), este optim pentru suprafeţe plane, de înaltă tracţiune.

De reţinut că, în funcţie de suprafaţa de rulare şi de tăria cauciucurilor, aceste efecte pot fi diferite, în sensul că se poate obţine o acurateţe ridicată a direcţiei cu un unghi de fugă mai mare. Acest lucru este valabil în special pentru suprafeţele de rulare de tracţiune înaltă şi/sau în cazul folosirii unor cauciucuri mai moi.

spot_img

V-AR MAI PUTEA INTERESA ...

Erori în montarea amortizoarelor

Vom prezenta defecțiuni ale amortizoarelor și ale montanților de suspensie care pot duce la reclamații ale clienților și...

Bateriile cu autoextincție

Un studiu recent publicat de Apparao Rao - profesor de fizică, Universitatea Clemson și Bingan Lu - profesor...

Ce este Diagnoza Asistată – HaynesPro Workshop Data

Toată lumea acum face ”diagnoză”. Toți au un tester, citesc un cod de eroare, apoi decid că ”trebuie...

REGULATORUL DE PRESIUNE BENZINĂ – INJECȚIE INDIRECTĂ

La un motor termic cu sistem de injecție cantitatea de combustibil injectată trebuie să depindă exclusiv de timpul...