Securitatea pasivă: airbag-ul

Share post:

Airbag-ul este unul dintre cele mai importante sisteme de siguranță din automobile. Al doilea ca importantă, după centurile de siguranță, care rămân și vor rămâne întotdeauna cele mai eficiente. Oricum, siguranța pasivă ține deja de un ansamblu format de aceste două sisteme. Împreună, centura și airbag-ul salvează vieți de mulți ani și sunt continuu perfecționate.

Acest element se poate situa în ansamblul volan, în planşa bord sau pe partea laterală a automobilului şi are rolul de a proteja capul şi toracele în timpul unui impact frontal sau lateral, datorită umflării sale instantanee. Airbag-ul se prezintă sub forma unui sac gonflabil de aer şi a unui generator pirotehnic.


Dacă o anumită valoare a deceleraţiei este atinsă calculatorul care gestionează acest sistem, va comanda prin intermediul unui impuls electric aprinderea capsei la interiorul căreia se găseşte un praf pirotehnic numit PROPERGOL.

În urma combustiei se degajă o cantitate mare de gaze care pătrund în interiorul pernei producând gonflarea acesteia. Perna se va menţine sub presiune până la contactul cu corpul uman, după care la depăşirea unei anumite valori a presiunii o porţiune din aceasta va ceda limitând astfel presiunea şi realizând totodată o bună amortizare a şocului.

Ansamblul este plasat în planşa bord şi poate conţine unul sau două generatoare de gaz în funcție de volumul pernei de aer care este de aproximativ 150 l pentru pasager.

În timpul punerii sale în acţiune, limitatorul de efort integrat centurii de securitate conduce la o eliberare progresivă a ocupanţilor. Airbag-urile frontale permit amortizarea impactului ocupanţilor cu volanul şi planşa bord, minimizând în acest mod efortul de întindere al centurii.

Airbag-ul dublu volum permite adaptarea nivelul de gonflare al airbag-urilor în funcţie de violenţa şocului. Întradevăr, un airbag de talie mare şi cu o presiune interioară ridicată poate să producă anumite leziuni în timpul unor şocuri mai puţin violente. Acest sistem se mai numeşte «airbag-uri adaptabile».

Fiecare airbag frontal dispune de două generatoare pirotehnice comandate prin două legături electrice de
declanşare a capselor.

Calculatorul comandă un singur generator pentru obţinerea volumului mic şi pe ambele pentru obţinerea
volumului mare. Sacii de airbag frontali sunt constituiţi din două părţi legate între ele printr-o zonă fuzibilă. Obţinerea volumului mare se face prin ruperea acestei zone după explozia celui de-al doilea generator pirotehnic.

Airbag-ul anti-alunecare ( anti-submarinaj )
Acest airbag se opune riscului producerii sub-marinajului.
Comanda generatorului pirotehnic al airbag-ului antialunecare deformează o cutie metalică asemenea unui sac gonflabil. Obstacolul astfel creat se opune submarinajului ocupantului şi graţie acţiunii centurii permite
reţinerea acestuia de structura scaunului.

Airbag-ul lateral
Sistemul este dispus pe partea laterală a scaunului spre portieră şi comportă un generator de gaz. Sacul gonflabil cu un volum de 20 l permite protejarea toracelui în cazul impactului lateral. Există şi airbag-uri laterale pentru protejarea capului, montate pe părţile laterale ale pavilionului.

La airbag-ul lateral gestionarea este realizată prin calculatorul pentru airbag-ul frontal şi centuri pretensionate. Sacul gonflabil la intrarea sa în funcţiune va rupe un capac special prevăzut împreună cu cusătura scaunului.

Airbag-ul lateral autonom
Ansamblul este constituit dintr-un captor pirotehnic, două tuburi NONEL şi o pernă gonflabilă, care se află
situat pe partea laterală a scaunelor spre portiere.

Captorul pirotehnic serveşte la iniţierea sistemului şi este constituit dintr-un rezervor de pudră şi un percutor pentru declanşarea combustiei la producerea şocului.

Cele două tuburi NONEL au pereţii interni îmbrăcaţi în pudră de combustie cu rolul de a continua arderea iniţiată în captorul pirotehnic spre cele două generatoare ale pernei gonflabile.

La producerea unui şoc lateral portiera se deformează şi acţionează asupra captorului pirotehnic producând
percutarea sa.

Acest captor declanşează aprinderea materialului pirotehnic din interiorul său, aprindere care continuă prin
cele două tuburi NONEL, tuburi care declanşează combustia la nivelul celor două generatoare.

Toate intervenţiile asupra sistemelor de airbag şi pretensionatoare vor fi efectuate de personal calificat care a fost anterior format.

Este interzis:

  • efectuarea de măsurători electrice la aceste sisteme cu multimetrele universale sau alte aparate de măsură decât cele prevăzute de constructor : există un risc de declanşare a sistemului datorită curentului de funcţionare a aparatului;
  • să se manevreze elementele pirotehnice aproape de sursele de căldură : există riscul de declanşare al acestora.

Înainte de demontarea calculatorului electronic de pe automobil:

  • dacă acesta este activat, trebuie tăiat contactul, eliminată siguranţa de alimentare a sistemului (a se vedea schema fuzibilelor pe vehicul), după care se aşteaptă 5-10 min pentru descărcarea electrică a rezervei de energie (procedura valabila pentru calculatoarele din prima generaţie, ce nu pot fi blocate prin tester). Pe timpul intervenţiilor în automobil nu se va afla nici o persoană;
  • în cazul când calculatoarele sunt diagnosticabile cu ajutorul testerului, acestea se vor dezactiva prin MODUL COMANDĂ (pentru calculatoarele din a doua generaţie), urmărind ca toate liniile de declanşare a capselor să fie dezactivate, martorul de airbag se aprindă (toate cutiile electronice noi sunt livrate în această stare).

Utilizarea ciocanului la eventualele lucrări de caroserie este interzisă deoarece există riscul de declanşare al sistemelor atunci când calculatoarele nu au fost dezactivate.
La montarea sau înlocuirea unui calculator mai întâi se fixează acesta pe caroserie prin intermediul şuruburilor (strângere 0,4 daNm) iar apoi se cuplează conectorul electric. Poziţionarea calculatoarelor se va face conform săgeţii marcate pe acesta, care trebuie să fie orientată către faţa automobilului.

În cazul declanşării sistemelor de centuri pretensionate şi airbag:

  • calculatoarele electronice din prima generaţie sau cele numai pentru sistemele de centuri pretensionate din a doua generaţie se vor înlocui în mod obligatoriu;
  • pentru calculatoarele din a doua generaţie diagnosticabile cu ajutorul testerului, în urma declanşării sistemelor, dacă calculatoarele se dezactivează definitiv şi martorul din tabloul de bord rămâne aprins atunci acestea vor fi obligatoriu înlocuite; pentru anumite aplicaţii calculatoarele pot fi reactivate dacă numărul de şocuri memorate este de cel mult 3.

După declanşarea modulului airbag pasager datorită inerentelor deformări şi deteriorări se impune înlocuirea planşei bord. Înainte de rebutarea sistemelor pirotehnice nedeclanşate se impune distrugerea acestora conform unei proceduri impuse de constructor. În cazul înlocuirii unui modul airbag pasager se va înlocui eticheta sa « martor de inviolabilitate a sistemului » cu una de culoare albastră (specifică apres ventes). Se impune diagnosticarea sistemului după orice accident sau tentativă de furt a automobilului.

Dacă se impune înlocuirea unui parbriz sau a geamului unei portiere, nu uitaţi să lipiţi o etichetă pe acestea care indică faptul că automobilul este prevăzut cu airbag. La intervenţiile asupra volanului sau planşei bord trebuie avut grijă să nu se uite în interior obiecte metalice (şaibe, piuliţe, etc.). Nu se pun obiecte pe planşa bord (în zona airbag-ului). Se interzice montarea scaunului pentru copii pe locul pasagerului, dacă acesta este prevăzut cu airbag.

UTILAJELE DE DIAGNOSTICARE:

spot_img

V-AR MAI PUTEA INTERESA ...

Erori în montarea amortizoarelor

Vom prezenta defecțiuni ale amortizoarelor și ale montanților de suspensie care pot duce la reclamații ale clienților și...

Bateriile cu autoextincție

Un studiu recent publicat de Apparao Rao - profesor de fizică, Universitatea Clemson și Bingan Lu - profesor...

Ce este Diagnoza Asistată – HaynesPro Workshop Data

Toată lumea acum face ”diagnoză”. Toți au un tester, citesc un cod de eroare, apoi decid că ”trebuie...

REGULATORUL DE PRESIUNE BENZINĂ – INJECȚIE INDIRECTĂ

La un motor termic cu sistem de injecție cantitatea de combustibil injectată trebuie să depindă exclusiv de timpul...