Hoțul și Prostul

Share post:

Editorial Iunie 2022

Există niște băieti de la un ONG, denumit Camera de Comerț, care vor sa faca bani … mulți …

Există niște șmecheri in Parlament, care vor sa facă și ei niște bani … mulți …

Există niște fraieri din banii cărora trăiesc șmecherii care, deși au bani … mulți … vor să facă și mai mulți … NOI !

Așa că, ”băieții”, au aranjat cu ”șmecherii” să bage o lege prin care NOI, fraierii care plătim taxe și îi ținem pe toți în spinare, pentru a AVEA VOIE să muncim, să le plătim o taxă (nici măcar ”de protecție” nu o poți numi, pentru că nu te protejează de nimic) ”băieților” … Mai pe scurt o lege prin care toate firmele sunt obligate să plătească o taxă Camerei de Comerț, orice om care vrea să conducă o afacere să obțină un ”Certificat de Competențe” (contra cost, evident) de la Camera de Comerț, orice specialist al unei companii care vrea să fie tutore pentru elevii care fac practică in compania respectivă, să fie evaluat (contra-cost, evident) de un imbecil de la Camera de Comerț … și multe altele.

Dar, ca să nu vă plictisesc inutil, voi prezenta în continuare câteva articole din respectiva lege, cu comentariile mele aferente, cu rugămintea ca, în cazul în care cunoașteți vreun senator sau deputat, să I le transmiteți, ca să știe ce votează . Legea despre care vorbim se numește ” LEGE pentru modificarea Legii nr. 335/2007 a camerelor de comerţ din România, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 836 din 6 decembrie 2007, cu modificările şi completările ulterioare”

Vă spun sincer, că dacă trece … Am belit-o !

Conform art 1 din Legea 335 / 2007: Camerele de comerţ sunt organizaţii autonome, neguvernamentale, apolitice, fără scop patrimonial, de utilitate publică, cu personalitate juridică, create în scopul de a reprezenta, apăra şi susţine interesele membrilor lor şi ale comunităţii de afaceri în raport cu autorităţile publice şi cu organismele din ţară şi din străinătate.

Conform art 2, pct 1 din legea 335/2007: Comercianţii, indiferent de domeniul de activitate, pot constitui în reşedinţele de judeţ şi în municipiul Bucureşti camere judeţene, destinate promovării intereselor membrilor lor pentru dezvoltarea comerţului, industriei, agriculturii şi serviciilor, corespunzător cerinţelor economiei de piaţă.

Aceste 2 articole ne spun 2 lucruri:
Camerele de Comert sunt Organizatii NEGUVERNAMENTALE
Comerciantii dintr-un judet pot infiinta CAMERE JUDETENE (nu se specifica nicaieri existenta UNEI SINGURE CAMERE DE COMERT INTR-UN JUDET, conform de asemeni legii 139/1990
Si acum sa analizam modificarile propuse:

Punctul 1: ” organizează anual, în exclusivitate la nivelul propriului judeţ, topul judeţean al firmelor, pentru evidenţierea eforturilor profesioniştilor” .- In ce baza legala se acora EXCLUSIVITATE unei entitati PRIVATE pentru a organiza TOPURI ALE FIRMELOR? De când organizarea de clasamente a devenit apanajul EXCLUSIV al unui ONG ???

Punctul 3.lit m3 ” profesioniştii înregistraţi la registrul comerţului se înscriu, în termen de 15 zile de la data înfiinţării, în Catalogul firmelor, potrivit metodologiei stabilită de către Camera Naţională” – de ce o companie PRIVATA, este OBLIGATA sa se inscrie intr-o baza de date detinuta de un ONG PRIVAT ? De ce un ONG PRIVAT este imputernicit sa detina o baza de date cu TOATE FIRMELE DIN ROMANIA ? Din moment ce aceste date sunt publice la Registrul Comertului si Ministerul de Finante, de ce trebuie ca firmele private sa completeze singure, prin OBLIGATIVITATE, baza de date a unui ONG PRIVAT ?

Punctul 3 lit m5 ” Pentru înregistrarea iniţială, pentru înregistrarea modificărilor şi, respectiv, pentru menţinerea actualizată a informaţiilor în Catalogul firmelor, profesioniştii achită Camerei Naţionale o contribuţie anuală diferenţiată…” O companie se poate inscrie in orice catalog doreste, contra cost, BENEVOL. A OBLIGA o firma sa plateasca o taxa anuala unui ONG Privat, incalca dreptul constitutional la libera asociere, transformandu-l in OBLIGATIE. Nu poate fi obligata o companie sa achite o taxa unei alte entitati PRIVATE !

Punctul 3, lit m8 ” pentru corelarea integrală şi funcţională a datelor înscrise în Catalogul firmelor cu înscrierile efectuate în registrul comerţului şi asigurarea conformităţii evidenţei acestora. Oficiul Naţional al Registrului Comerţului pune la dispoziţie, cu titlu gratuit, Camerei Naţionale informaţiile corespunzătoare, prin protocol de colaborare.”
– din moment ce aceste date sunt primite GRATUIT de la ONRC, de ce firmele trebuie sa achite suplimentar Camerei de Comert o taxa de inscriere ?

Punctul 4 lit n1, pct ii ” pregătirea, evaluarea şi certificarea tutorilor din cadrul companiilor;” – ce expertiza au birocratii de la Camerele de Comert sa certifice nivelul de cunostinte al expertilor pe care companiile decid sa ii numeasca TUTORI ?? Cum isi permit niste birocrati fara niciun pic de experienta intr-un domeniu sa CERTIFICE un specialist al unei companii ?

Punctul 4, lit n1, pct ii – înregistrarea contractelor de parteneriat pentru formarea profesională a elevilor prin învăţământ dual;- Ce drept are un ONG PRIVAT sa inregistreze contractele intre o companie private si o persoana fizica ? Cu ce drept un ONG PRIVAT trebuie sa detina informatii confidentiale din cadrul unor contracte comerciale si de munca ? Ce garantie exista ca anumite clauze din respectivele contracte nu vor ajunge la alte companii concurente ?

Punctul 4, lit n1, pct iii – ” monitorizarea instruirii şi participarea la evaluările elevilor” – ce expertiza au birocratii din acest ONG sa MONITORIZEZE instruirea elevilor dintr-o Scoala Profesionala ? Cum isi permite un birocrat fara niciun pic de experienta in domeniu sa decida nivelul informatiilor predate in cadrul cursurilor tehnice ? Cu ce drept se amesteca un ONG PRIVAT monitorizarea instruirii unor elevi de catre o companie, tinand cont de faptul ca in cadrul acestor cursuri pot fi predate informatii care tin de secrete de serviciu ? (tehnologii specifice companiei, proceduri, procese tehnologice, etc )

Punctul 5 art 4.1 ” In primul an de la înfiinţare şi până la depunerea primelor situaţii financiare prevăzute de lege, profesionistul are obligaţia de certificare a administrării propriei activităţi prin obţinerea unui certificat de competenţă acordat reprezentantului legal al acestuia, ca persoană fizică împuternicită să îl reprezinte în raporturile cu terţii şi în justiţie ” – De cand niste birocrati ai unui ONG PRIVAT au competenta de a evalua capacitatea unui antreprenor de a-si conduce propria afacere ? Cum stimulam investitiile straine, daca un CEO al unei multinationale care doreste sa intre in Romania, va trebui ”evaluat” de niste birocrati care in viata lor nu au condus o afaceri ? Cum explicate unor antreprenori de talia lui Jeff Bezos (Amazon), Elon Musk (PayPal, Tesla, SpaceX, etc), Mark Zuckerberg (Facebook, WhatsApp, Instagram, etc), ca daca vor sa isi faca o firma in Romania si vor sa o conduca, vor trebui sa fie evaluate de niste birocrati de la un ONG PRIVAT care SA DECIDA DACA AU VOIE SAU NU sa aiba o firma in Romania ? Cum stimulam mediul privat daca insultam pe toti antreprenorii care au sau doresc sa isi infiinteze o firma in Romania ?

Punctul 5 art 4.2 ” Certificatul de competenţă se eliberează de către camera judeţeană din judeţul în care îşi are sediul profesionistul, ca urmare a îndeplinirii condiţiilor prevăzute la alin. (3) şi a dovedirii absolvirii unui curs de instruire în domenii specifice administrării şi managementului afacerilor de către reprezentantul legal al profesionistului.” – Cum poti obliga un antreprenor, al carui timp este si asa limitat, sa participle la un CURS DE ANTREPRENORIAT fara de care nu va putea depune bilantul contabil ? Cine va sustine aceste cursuri ? Niste birocrati care in viata lor nu au condus o firma ? Cum puteti explica unui CEO de multinationala din Romania, ca firma lui nu isi va putea depune bilanturile contabile, daca acesta nu va participa la un curs de antreprenoriat tinut de niste fătuci fara niciun pic de experienta in antreprenoriat ? Cum explicati unui investitor strain ca nu isi poate face o firma in Romania daca nu participa la un curs de antreprenoriat ? Credeti ca va mai veni cineva ?

Punctul 5, art 4.6 ” Pentru eliberarea şi evidenţa certificatelor de competenţă, camerele judeţene percep tarife diferenţiate în funcţie de forma de organizare a profesionistului, corespunzătoare încadrării în categoria întreprinderilor mici şi mijlocii, potrivit Legii nr. 346/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, cu modificările şi completările ulterioare, tarife care sunt aprobate de guvern, putând fi actualizate anual, la propunerea Camerei Naţionale.” – cu ce drept un ONG PRIVAT conditioneaza depunerea bilanturilor unei companii, de plata unei taxe pentru eliberarea susnumitului ”Certificat de Competente” al antreprenorului ? O companie este libera sa sustina financiar ORICE ONG, insa nu poate fi OBLIGATA PRIN LEGE sa SUSTINA FINANCIAR UN ANUMIT ONG PRIVAT !

Punctul 8 ” (1‘) Camera Naţională şi camerele judeţene pot îndeplini servicii publice sau funcţii ce implică exerciţiul autorităţii de stat, prin delegarea acestora de către autorităţile publice competente, în condiţiile legii.” – de cand un ONG PRIVAT se poate substitui unei AUTORITATI DE STAT ?

Punctul 11 ” organizează în exclusivitate “Topul naţional al firmelor din România”, precum şi alte topuri de anvergură naţională şi internaţională;” – de cand un ONG PRIVAT detine EXCLUSIVITATEA pentru a origaniza ORICE FEL DE TOPURI ALE FIRMELOR ? de cand un ONG PRIVAT primeste PRIN LEGE, EXCLUSIVITATEA de a organiza clasamente de orice fel ? Exprimarea ”EXCLUSIVITATEA DE A ORGANIZA ALTE TOPURI DE ANVERGURA NATIONALA SI INTERNATIONALA” acordand un MONOPOL pe toate domeniile. Astfel nimeni nu va mai putea organiza de exemplu un ”TOP NATIONAL AL COMPANIILOR DIN SECTORUL X” sau ”TOPUL NATIONAL AL JUCATORILOR DE TENIS” … toate acestea devenind proprietatea automata a acestui ONG

Punctul 19.6 ” Pe teritoriul României nu pot exista două sau mai multe camere bilaterale privind aceleaşi state, cu excepţia cazurilor camerelor bilaterale pentru care a fost constatată în mod definitiv dizolvarea ca sancţiune pentru nerespectarea prevederilor prezentei legi. Este obligatoriu pentru camerele bilaterale înfiinţate pe teritoriul României ca unul dintre state să fie România.” – de cand un ONG PRIVAT detine EXCLUSIVITATEA infiintarii de Camere bilaterale intre companii din Romania si Companii din alte state ? Prin aceasta se incalca dreptul constitutional la libera asociere, companiile nemaiavand dreptul de a infiinta alte asociatii cu companii din tara sau din afara ei.

Art II ” în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, profesioniştii înregistraţi în registrul comerţului au obligaţia să solicite înscrierea în Catalogul firmelor ţinut de Camera Naţională. Depunerea situaţiilor financiare anuale la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor, prevăzute de lege în sarcina profesioniştilor înregistraţi în registrul comerţului, este condiţionată de înscrierea în Catalogul firmelor, precum şi de achitarea contribuţiei anuale corespunzătoare.” – de cand depunerea situatiilor financiare este conditionata de plata unei taxe catre un ONG Privat ? De cand companiile din Romania sunt OBLIGATE sa achite CONTRIBUTII ANUALE catre un ONG PRIVAT ? Nu se incalca astfel principiul Libertatii de Asociere prevazut in Constitutie ?

Art III ” Lista cursurilor de instruire necesare a fi absolvite pentru eliberarea certificatului de competenţă, conţinutul şi tarifele corespunzătoare acestuia sunt stabilite prin hotărâre a guvernului, la propunerea ministerului reprezentativ pentru mediul de afaceri, în termen de 60 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial al României a prezentei legi.” – prin aceasta masura, de conditionare a administrarii unei afaceri de absolvire a unor cursuri organizate de un ONG Privat, sunt blocate integral ORICE INVESTITII STRAINE IN ROMANIA. Niciun CEO de Multinationala care doreste sa vina in Romania nu va accepta sa mearga contra cost la niste ”cursuri de antreprenoriat” sustinute de niste ageamii ca si conditie pentru a putea deschide firma sau a depune bilanturile contabile.

Concluzii:

Legea va bloca orice investitie straina viitoare in Romania
Legea incalca libertatea de asociere prin obligarea fiecarei companii sa devina membra a unui ONG Privat
Legea incalca norme privind secretul de serviciu prin obligarea companiilor sa puna la dispozitia unor terti private informatii ce tin de contractele de practica, de tehnologiile din companie, de cursurile pe care le tin cu elevii propria
Legea nu este aplicabila pentru ca:
Ce birocrat din cadrul Camerei de Comert are competenta Tehnica de a evalua un Expert al unei companii care lucreaza ca tutore ?
Ce birocrat din cadrul Camerei de Comert are competenta de a evalua nivelul de aptitudini al unui CEO al unei companii din Romania ?
Cum pot fi evaluati intr-un an 600.000 de Administratori de Societati Comerciale ?
Cum pot fi ”scoliti” intr-un an 600.000 de Administratori de Societati Comerciale ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

V-AR MAI PUTEA INTERESA ...

Spre comunism în zbor

Editorial Mai 2024 A fost o vreme când Partidul dorea ca toți cetățenii să nu dețină nimic iar ”Autoritățile”...

Testarea senzorului de temperatură al lichidului de răcire

Senzorul de temperatură a lichidului de răcire informează unitatea de comandă a motorului cu privire la temperatura de...

Controlul electrohidraulic al cutiei de viteze

Controlul electrohidraulic al cutiei de viteze implică înregistrarea unor anumite stări de operare de către unii senzori. Aceste stări...

RetroTehnica: Lotus Esprit

Odată cu modelul Esprit, Lotus a intrat în lumea modernă a supercar-urilor pentru prima oară.Formă sa exotică, a...