Ghidul începătorului: reglarea pistolului HVLP

Share post:

Întrucât această revistă am observat că este utilizată și în școli, ca sursă de informații, ne-am propus ca din acest număr să lansăm o serie de articole destinate ”începătorilor” sau celor care fac primii pași în meserie, iar pentru început vom aborda un subiect mai puțin tratat în literatura existentă pe piață: vopsitoria auto.În primul articol din serie, vom prezenta câteva informații de bază despre reglarea pistolului HVLP

Ce înseamnă HVLP?

Un pistol HVLP (High Volume, Low Pressure) utilizează un volum mare de aer care trece prin pistol pentru a pulveriza vopseaua, în loc de presiune înaltă. Chiar dacă veți avea undeva în jur de 3,5 bar intrând în pistol, doar aproximativ 0,7 bar vor ieși din pistol la capsa de aer (de unde iese vopseaua). Dar va ieși foarte mult aer la presiune scăzută (volum mare). Sunteți confuz?

Secțiune într-un pistol HVLP


Gândiți-vă la asta în felul următor. În loc să iasă o explozie de aer de 3,5 bar, ca într-un pistol de tip vechi, dintr-un pistol HVLP vor ieși doar aproximativ 0,7 bar. Într-un pistol de tip vechi, cei 3,5 bar au pus în aer la fel de multă vopsea ca și pe mașină. Deși funcționau bine la pulverizarea vopselei și la aplicarea ei, acestea iroseau foarte mult.
Presiunea scăzută care iese dintr-un pistol HVLP aplică mult mai multă vopsea pe mașină decât în aer. Deci, economisiți vopsea și economisiți bani… Cu toate acestea, trebuie să configurați mai bine pistolul pentru a atomiza corect vopseaua. Ceea ce ne duce la următoarea întrebare:

Cum se reglează pistoalele HVLP ?

Sunt trei lucruri de care trebuie ținut cont:

  1. În primul rând, alimentarea cu aer.
    Pistoalele HVLP au nevoie de un volum mare de aer (l/min – litri pe minut) pentru a funcționa corect. Instrucțiunile de utilizare ale pistolului vă vor indica valoarea minimă de l/min de care acesta are nevoie pentru a funcționa. Nu este suficient ca compresorul dumneavoastră să acumuleze presiune, ci trebuie să fie capabil să producă suficient de multă presiune în mod constant. Așadar, asigurați-vă că compresorul dvs. este capabil să producă un debit suficient. Ar trebui să scrie asta pe lateral…
    Setați compresorul astfel încât să scoată aproximativ 6,5 bar.
    De asemenea, veți avea nevoie de o modalitate de a seta presiunea aerului în locul în care acesta intră în pistol. Există mici regulatoare cu manometre care se atașează la baza pistolului. Acestea arată cam așa:
Manometru de presiune

De asemenea, aveți nevoie de un uscător de aer. Dacă aveți orice fel de apă sau ulei în conductele de aer, vă va distruge munca. Aveți nevoie de unul care se montează pe perete, de preferință, și este o idee bună să puneți unul dintre cele mici de unică folosință la capătul pistolului. Acestea arată cam așa:

Uscător de aer

2. În al doilea rând, alegerea duzei.
“Duza” este vârful prin care iese fluidul. Probabil că aveți câteva care au venit împreună cu pistolul.
Ceea ce trebuie să urmărești este cea mai mică duză care va funcționa corect. Fișa tehnică pentru materialul pe care îl trageți va avea, de obicei, o dimensiune recomandată a duzei.

Duză


Cu toate acestea, dacă nu știți, o bună regulă de bază este un vârf de 1,0 pentru lucrări mici, cum ar fi un singur element sau o piesă mică. 1,3 sau 1,4 pentru aplicarea de vopsea sau de lac pe o întreagă mașină.
Aceste dimensiuni vor funcționa, de asemenea, pentru sigilanți și epoxidice sau grunduri (primere).
Pentru unele grunduri, aveți nevoie de un vârf mai mare. De la 1,8 la 2,3 în funcție de grosime. Din nou, citiți fișele tehnice. Cereți-le atunci când cumpărați vopseaua sau grundul. Acestea conțin toate informațiile despre material.

3. În al treilea rând, reglarea pistolului.
Trebuie să vă pregătiți pistolul de fiecare dată când aveți de gând să-l folosiți. Diferențele de umiditate, temperatură etc. vor afecta modul în care pistolul dumneavoastră va funcționa în ziua respectivă. Așa că haideți să învățăm cum să îl setăm…

Reglajele pistolului de vopsit

Lipiți o bucată de hârtie de mascare pe perete. Aceasta este pentru testul de pulverizare. (Este modul în care se pregătesc pistoalele de pulverizare HVLP).
Acum setați presiunea la intrarea pistolului. Folosiți regulatorul de aer cu manometru pe care l-ați atașat la pistol. Vreți să o setați cu trăgaciul apăsat. Setați-o la aproximativ 3,5 bar pe manometru pentru început.
Cei mai mulți oameni le folosesc de obicei între 2,5 și 4 bar. Închideți robinetul de control al debitului de aer (de obicei este cel de lângă locul unde furtunul de aer intră în pistol) și apoi, cu trăgaciul apăsat, deschideți-l până la punctul în care volumul de aer începe să rămână constant (doar ascultați-l) și apoi opriți-vă.
Asta ar trebui să vă stabilească presiunea și volumul de aer.
Acum deschideți robinetul de control al formei jetului (de obicei este cel de sus sau este pe lateral) până la capăt și apoi îl puteți reduce puțin. Ceea ce trebuie să urmărești este un oval de aproximativ 15 cm înălțime, cu pistolul la aproximativ 15 cm de suprafață.
Acum înșurubați ușor robinetul de material (de obicei al doilea în jos) până când se așează. Acum deșurubați-l aproximativ 2 1/2 ture.
Acum suntem gata să testăm! Țineți pistolul spre hârtia de pe perete ca și cum ați vrea să o vopsiți. Țineți-l la 15 cm acum. Acum, ceea ce vrei să faci este să apeși trăgaciul până la capăt pentru o fracțiune de secundă, apoi să-l închizi. Vrei să o deschizi complet și să o închizi complet într-o singură mișcare rapidă.
Ceea ce ar trebui să vedeți acum este un model în formă de trabuc pe hârtie. Rotiți robinetul de control al evantaiului până când ajungeți la o înălțime de aproximativ 15 cm la 15 cm de hârtie.
Aceasta ar trebui să seteze controlul evantaiului. Acum lăsați-l în pace! Dacă îl modificați, schimbați presiunea la cap. Atunci va trebui să o luați de la capăt.
Acum țineți pistolul la o distanță de aproximativ 20 sau 20 cm de hârtie. Aceasta este distanța la care doriți să pulverizați. (Modelul dvs. va fi acum mai lung, deoarece sunteți mai departe de hârtie. Ar trebui să aibă o lungime de 8-10 centimetri). Acum testați din nou. Ar trebui să aveți un model în formă de trabuc, cu o acoperire completă în formă de trabuc în centru, cu o acoperire din ce în ce mai slabă care se îndepărtează de acoperirea completă. Acoperirea decolorată pe care o vedeți îndepărtându-se de centru este cea pe care o veți folosi pentru a vă “seta” pistolul. Ar trebui să arate cam așa:

Dar ce facem dacă modelul nostru nu arată așa! Ce s-a întâmplat?
Ei bine, să vedem câteva probleme diferite.

Dacă există prea mult material la ambele capete și prea puțin la mijloc, este posibil să aveți un flux de aer prea mare. Dacă există prea mult material la mijloc și nu prea mult la ambele capete, este posibil să aveți un flux de aer prea mic.
Centrul ar trebui să fie acoperit complet, fără să existe urme. Dacă aveți scurgeri, probabil că sunteți prea aproape sau țineți trăgaciul prea mult timp.
Dacă nu este așa, atunci pistolul dumneavoastră aplică prea mult material. Mai întâi înșurubați puțin robinetul de material. A ajutat? Dacă nu, atunci puneți-l înapoi unde era. Acum reduceți puțin presiunea aerului de pe regulator. A ajutat? De obicei, este una dintre cele două.
Acum că am rezolvat problema, trebuie să o reglăm.
Ceea ce căutați sunt cele mai mici picături de vopsea posibile fără a pierde acoperirea completă.
Pentru a face acest lucru, rotiți robinetul de control al materialului puțin câte puțin. De asemenea, puteți obține același lucru prin creșterea presiunii aerului, dar probabil că sunteți deja suficient de sus.
Când ajungi la punctul în care ai picături fine și ai doar o acoperire completă, ai ajuns acolo!
Așa se reglează pistoalele de pulverizare HVLP!
Mai multe … în numărul următor.

AutoTehnica
AutoTehnicahttps://autotehnica.com
Din 2005 , singura revista tehnica auto din România
spot_img

V-AR MAI PUTEA INTERESA ...

Arborele cu came

Arborele cu came este organul mecanismului de distribuție care comandă deschiderea supapelor din poziția închisă, până la deschiderea...

Spre comunism în zbor

Editorial Mai 2024 A fost o vreme când Partidul dorea ca toți cetățenii să nu dețină nimic iar ”Autoritățile”...

Testarea senzorului de temperatură al lichidului de răcire

Senzorul de temperatură a lichidului de răcire informează unitatea de comandă a motorului cu privire la temperatura de...

Controlul electrohidraulic al cutiei de viteze

Controlul electrohidraulic al cutiei de viteze implică înregistrarea unor anumite stări de operare de către unii senzori. Aceste stări...