Amortizorul de vibrații torsionale (TVD)

Share post:

Amortizoarele de vibrații torsionale absorb vibrațiile de rotație în motoarele cu ardere internă. Amortizoarele sunt deosebit de eficiente în combinație cu fuliile decuplate, care țin departe neregularitățile arborelui cotit de transmisia prin curea și de sistemele auxiliare.

Nu există nicio îndoială că motoarele cu ardere internă produc vibrații. Vibrațiile au crescut pe măsură ce motoarele au evoluat, din diverse motive, cum ar fi:

  • Turație mai mică la ralanti
  • Furnizarea mai rapidă a puterii
  • Cuplu mai mare
  • Reducerea dimensiunii
  • Piese de motor din ce în ce mai ușoare (arbore cotit, pistoane, bielă etc.).

Aceste vibrații trebuie să fie controlate într-un fel, nu numai pentru a crește confortul ocupanților vehiculului, ci și pentru a prelungi durata de viață a componentelor motorului, motiv pentru care au fost introduse amortizoarele de vibrații torsionale pe partea de curea de accesorii.

Cum apar vibrațiile ?

Trebuie avut în vedere faptul că în ciclul de funcționare al unui motor există o cursă de putere care accelerează rotația arborelui cotit și o cursă de compresie care, împreună cu alte fricțiuni interne ale motorului, încetinește rotația arborelui cotit.

Fig. 1: Vartiația cuplului în raport cu unghiul de rotație al arborelui cotit
Sursa foto © GATES

În plus față de faptul că fiecare piston se oprește de două ori la fiecare rotație (o dată la punctul mort superior și o dată la punctul mort inferior), cuplul care fluctuează în mod constant pe biela de legătură face ca arborele cotit să se îndoaie, provocând în mod constant vibrații axiale și torsionale.

Cum este afectat motorul ?

Fără efectul de amortizare al acestora, vibrațiile s-ar transmite prin sistemul de acționare a curelelor de accesorii și pot duce la defecțiuni premature. De asemenea, este demn de remarcat faptul că, întrucât cureaua de distribuție este, de asemenea, atașată la arborele cotit, o funcționare defectuoasă a echilibrului armonic ar avea, de asemenea, implicații negative asupra sistemului de acționare a curelelor sincrone.

Fig. 2: Cursa de detentă (pistonul accelerează și îndoaie biela)
Sursa foto © GATES

Așadar, înlocuirea este necesară atunci când echilibrul armonic nu mai este capabil să asigure o reducere a vibrațiilor din cauza uzurii,

Fig. 3: Cursa de compresie (pistonul încetinește și îndoaie biela)
Sursa foto © GATES

Cum să controlăm vibrațiile ?

Vibrațiile arborelui cotit depind de turația arborelui cotit, fiind mai prezente la turația de ralanti și în anumite intervale de turație, în funcție de motor, dar variază și în funcție de temperatură și de sarcina motorului. Pe baza acestor armonici ale fiecărui motor, TVD-urile sunt dezvoltate pentru a avea o funcționare optimă care să elimine cât mai multe vibrații posibile.

Fig. 4: Construcția unui amortizor de vibrații torsionale
Sursa foto © GATES

Majoritatea TVD-urilor au o parte din cauciuc care este cel mai bun aliat pentru a contracara armonicele de gradul întâi care sunt cele care pot afecta cel mai mult componentele motorului, de asemenea, amortizoarele care o cer, au o masă de inerție însărcinată cu absorbția altor tipuri de armonici care sunt de asemenea importante.
Deși există multe tipuri de construcții diferite, vom examina o construcție standard care combină doi elastomeri și o masă de inerție.

Fig. 5: Amortizarea vibrațiilor
Sursa foto © GATES

Funcționarea lagărului de fricțiune metalic

În condiții de sarcină normală, lagărul metalic de fricțiune este deschis; dacă sarcina crește, lagărul se închide și transformă TVD-ul într-o fulie solidă temporar. Acest lucru protejează cauciucul care nu este capabil să transfere sarcina.
În cazul în care cauciucul suplimentar pentru absorbția fluctuațiilor de viteză se uzează sau se rupe, fulia nu se desprinde, ci devine o fulie solidă.

Fig. 6: Lagărul de fricțiune metalic
Sursa foto © GATES

Evitarea problemelor în timpul instalării și funcționării

O greșeală frecventă în timpul instalării este aceea de a nu curăța suprafața de contact dintre TVD și arborele cotit, în această zonă rămânând deseori rugină și murdărie, ceea ce va cauza o posibilă oscilație care va duce la o defecțiune prematură.
De asemenea, merită menționat faptul că un TVD nu trebuie să funcționeze niciodată fără cureaua instalată. Compoziția de cauciuc a TVD-ului a fost proiectată pentru a funcționa cu tensiunea curelei, fără aceasta, cauciucul se poate fisura sau rupe, în cazul în care TVD-ul are două fante de curea este, de asemenea, important să funcționeze cu ambele curele împreună pentru a evita un dezechilibru care poate duce la o defecțiune prematură.

Material realizat cu sprijinul GATES
www.gates.com

AutoTehnica
AutoTehnicahttps://autotehnica.com
Din 2005 , singura revista tehnica auto din România
spot_img

V-AR MAI PUTEA INTERESA ...

Arborele cu came

Arborele cu came este organul mecanismului de distribuție care comandă deschiderea supapelor din poziția închisă, până la deschiderea...

Spre comunism în zbor

Editorial Mai 2024 A fost o vreme când Partidul dorea ca toți cetățenii să nu dețină nimic iar ”Autoritățile”...

Testarea senzorului de temperatură al lichidului de răcire

Senzorul de temperatură a lichidului de răcire informează unitatea de comandă a motorului cu privire la temperatura de...

Controlul electrohidraulic al cutiei de viteze

Controlul electrohidraulic al cutiei de viteze implică înregistrarea unor anumite stări de operare de către unii senzori. Aceste stări...